Zelfgemaakte visburgers: makkelijk en gezond

DSC07682

zelfgemaakte visburgers

Op vrijdagavond willen onze kinderen eigenlijk altijd frietjes eten. Het liefst met een frikandel of een kroket. Nu hebben wij daar niet altijd trek in. Om toch een beetje de kids tegemoet te komen heeft Marie Louise zelf visburgers gemaakt en die waren zo lekker, dat ik haar gevraagd heb om het recept op te schrijven zodat ik deze met jullie kan delen. Deze visburger is namelijk zowel voor kinderen als voor hun ouders lekker hahaha, win-win situatie dus. Wij hebben de burgers gegeten met zelfgemaakte friet.

visburgers

wat heb je nodig:

*400 gram stevige witvis, het liefst vers
*krop bladsla, gewassen en gebruik hele bladeren
*2 tomaten, in plakjes gesneden
*1 el kappertjes
*Griekse of Turkse yoghurt
*1 rode ui
*bosje verse dille
*citroen
*zout, peper,
*1/2 tl cayennepeper
*1/2 tl zwarte peper
*1/2 tl witte peper
*1/2 knoflookpoeder
*1/2 tl gemberpoeder
*1/2 paprikapoeder
*1/2 tl kerriepoeder
*olijfolie
*bloem
*1 ei, geklutst
*cornflakes
*4 hamburgerbroodjes

hoe maak je het klaar:

Stap 1: Maak eerst het paneer voor de visburgers, maal cornflakes in een keukenmachine samen met:
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl witte peper
1/2 knoflookpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 paprikapoeder
1/2 tl kerriepoeder
Stap 2: Maal dan in de keukenmachine:
400 gram vis
paar takjes dille
kwart rode ui
klein scheutje olijfolie
1el kappers
Stap 3: Maak van het vismengsel 4 ‘hamburgers’

Ga verder met de volgende stappen
4. Haal de visburgers eerst door het bloem, dan door het ei en tenslotte door de gemalen cornflakes
5. Laat de visburgers eventjes opstijven in de koelkast (15 minuten)
6. Maak ondertussen de saus voor op de broodjes: neem 3 grote eetlepels Griekse/Turkse yoghurt en roer daar wat fijngehakte dille, klein beetje knoflookpoeder, peper en zout door.
7. Grill de hamburger broodjes mooi goudbruin.
8. Snijd de tomaten in mooie plakjes en de overbleven ui in kleine ringen.
9. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en doe daar een flinke hoeveelheid roomboter bij(vis moet zwemmen), bak dan de visburgers in een paar minuten om en om mooi goudbruin.

DSC07673

DSC07675

DSC07678

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte visburgers

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer