In Amsterdam Amerikaans comfort food eten met een Nederlandse twist. Is dit mogelijk? Volgens Wyers Bar & Restaurant wel! Comfort werd het zeker of het echt Amerikaans was, ik had een andere voorstelling bij American comfort food. Of dat een teleurstelling was?? Check snel wat wij gegeten hebben en dan zal je zien dat het alles behalve een teleurstelling werd.
WYERS BAR & RESTAURANT
“Een Amsterdams restaurant met Amerikaanse roots. Hoogstaand Amerikaans comfort food krijgt een Nederlandse twist in Wyers Bar & Restaurant. Executive chef Sammy DeMarco, ofwel SammyD combineert voor Wyers zijn kenmerkende soulful signatuur met Nederlandse ingrediënten en lokaal geproduceerde specialiteiten. Sammy DeMarco, afkomstig uit de Verenigde Staten, creëerde een hoogstaand en tegelijkertijd toegankelijk menu voor Wyers. De houtgestookte grill van Grillworks is de eyecatcher in de open keuken van Wyers. Hier staat het team elke dag in het zicht van de gasten gerechten te bereiden, zowel ontbijt, lunch als dinner. Hij garandeert diepe grillsmaken in onder andere de uiensoep, black angus ribeye en bbq chicken cobb salade.”

Normaal gesproken checken wij, zoals jullie misschien wel weten, eerst de reviews op het internet voordat wij ergens gaan eten. Dit keer hebben wij dit niet gedaan en dit gaan we voortaan ook niet meer doen als we ergens mogen eten voor een review. Het is namelijk veel leuker om echt helemaal blanco ergens heen te gaan en niet bijvoorbaat al een mening te hebben gevormd. Wij hadden om 19.00 gereserveerd en waren net op tijd. Het restaurant was namelijk niet heel makkelijk te vinden, wij zijn er zelfs 2x voorbij gelopen, ondanks dat we het adres en routebeschrijving bij de hand hadden. Het gebouw van buiten is groot en grijs en er staat aan de zijkant, vrij laag, in grijze metalen letters Wyers. Dit valt natuurlijk niet heel erg op. Eenmaal gevonden stapten wij erg nieuwsgierig binnen.

WAT HEBBEN WIJ GEGETEN BIJ WYERS BAR & RESTAURANT
VOORGERECHTEN:
SammyD’s bitterballen met een Wyers twist: zelfgemaakte bitterballen met een korst van panko en een mosterd mayonaise saus. Deze bitterballen waren goed van smaak en er zat ook genoeg vlees in. Dit voorgerecht kost 9,- voor 8 stuks
Vitello Tonatto Tartaar: geen standaard vitello tonatto want het was gemaakt van tartaar maar dit was lekker! 2 sneeën dik geroosterd brood met tartaar en een super lekkere saus. Dit voorgerecht kost 16,- euro
Kreeftenduet: Dit duet bestond uit een kreeftenbisque en een lobsteroll. De eerste lepel kreeftenbisque is even wennen van smaak. Dit is wel een gerecht waar je van moet houden want het is heel uitgesproken van smaak. De lobster roll was echt goddelijk. De smaken van de kreeft in combinatie met heerlijk brioche brood, een gerecht om voor terug te komen. Dit voorgerecht kost 16,- euro



HOOFDGERECHTEN:
Sammyd’s monster burger: Een dubbele hamburger met Goudse kaas, gekarameliseerde uien, augurken en Sammyd’s geheime saus. Zowel beaudine als Marie Louise kozen voor de burger. Ik heb even geproeft en het was echt een goede burger. Lekker brioche brood, vlees wat echt die lekkere grillsmaak had en die ook perfect medium rare bereid was. Dit hoofdgerecht kost 12,- euro
Amaranthe had dezelfde burger dus gekozen maar dan zonder iets erop. Ook zij was erg blij met haar keuze en ze heeft hem helemaal opgegeten. Dit zegt heel wat!
Brouwerij’t ij mosselen: in bier gestoomde mosselen met saffraan-aioli en brood. YES! Ik zag mosselen op het menu staan, dus de keuze was heeeeeel snel gemaakt. Marie Louise lust geen mosselen en maak het daarom ook nooit. Het liefste bestelde ik 2 pannen mosselen maar ik hield mij in. Zelfs Marie Louise moest eerlijk toegeven dat mijn gerecht er wel er lekker uitzag en vooral erg lekker rook. Voor het eerst dat ik met Marie Louise samen ben heeft ze een mossel geproefd….applaus! Ze moest ook eerlijk toegeven dat ze het best lekker vond, helaas kon ze zich niet over het idee van mosselen zetten, dus bleef het er bij één. Ach, des te meer had ik! Dit hoofdgerecht kost 21,- euro



NAGERECHTEN:
Appeltaart Twist: Appel compote met een kaneel macaron en vanille ijs. Beaudine koos voor dit nagerecht omdat zij helemaal gek is van appelcompote. Dit nagerecht kost 9,- euro
The Chocolate Delight: Chocolade mousse met sinaasappel en koffie ijs. Het zal geen verrassing zijn dat Marie Louise voor dit nagerecht koos. Dit nagerecht kost 11,- euro
Kindermenu nagerecht: Amaranthe had diverse soorten ijs, dat is altijd goed voor kinderen.
Ik houd niet zo van nagerechten dus koos ik een lekkere Port. Er zijn verschillende soorten Port waar je uit kan kiezen en deze kosten 6 à 7 euro.



