Worteltaart, klinkt gezond niet? Laat ik je meteen maar uit de droom helpen, niets is gezond aan deze taart. Hij is dan misschien wel niet gezond, hij is wel echt ontzettend lekker! Zoals mijn vaste lezers weten, houd ik persoonlijk niet zo van zoet maar voor deze taart maak ik echter graag een uitzondering. Dit keer moet je alleen niet op foto letten met de benodigdheden voor de taart. Terwijl ik met het recept bezig was, bedacht ik namelijk steeds weer iets nieuws, waarvan ik overtuigd was dat het de taart nog lekkerder zou maken. Dit keer moet je dus echt even goed de ingrediëntenlijst opvolgen en minder de foto’s.
Wat heb je nodig voor de worteltaart met Grand Marnier
voor de taart:
150 gram roomboter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
150 geraspte wortel
snufje zout
2 eieren
2 tl speculaaskruiden
200 gram bloem
2 flinke tl bakpoeder
voor de roomkaas topping:
200 gram roomkaas
50 gram poedersuiker
2 of 3 el citroensap, afhankelijk van hoe fris je de topping wilt hebben
voor de Grand Marnier wortels:
75 gram roomboter
100 gram geraspte wortel
30 gram walnoten
5 el suiker
scheut(je) Grand Marnier (is ongeveer 5 el)
Hoe maak je de worteltaart met Grand Marnier klaar
- Vet een springvorm in en bedek de bodem met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
- Smelt de roomboter in een pan
- Meng de gesmolten boter met de suiker, geraspte wortel, speculaaskruiden en de eieren
- Voeg de bloem en bakpoeder met een snufje zout toe en roer dit goed door elkaar
- Schep het mengsel in de springvorm en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar
- Laat de taart helemaal afkoelen. (Ik maak hem altijd al een dag van te voren klaar)
Roomkaas topping:
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap
Wortel topping met Grand Marnier:
- Smelt de roomboter in een kleine koekenpan en voeg 5 el suiker en 5 el Grand Marnier toe
- Roer dit ongeveer 3 minuten door
- Voeg de geraspte wortels toe en roer ook dit weer ongeveer 3 minuten toe
- Voeg dan de walnoten erdoor en giet de geraspte wortels af.
- Laat het geheel goed afkoelen
Ga nu verder met de taart opmaak:
- Smeer de taart in met de roomkaas topping en verspreid daaroverheen de wortels met Grand Marnier
Serveer met een goede espresso en een glaasje Grand Marnier…genieten maar!!!!