Worteltaart met Grand Marnier

Worteltaart, klinkt gezond niet? Laat ik je meteen maar uit de droom helpen, niets is gezond aan deze taart. Hij is dan misschien wel niet gezond, hij is wel echt ontzettend lekker! Zoals mijn vaste lezers weten, houd ik persoonlijk niet zo van zoet maar voor deze taart maak ik echter graag een uitzondering. Dit keer moet je alleen niet op foto letten met de benodigdheden voor de taart. Terwijl ik met het recept bezig was, bedacht ik namelijk steeds weer iets nieuws, waarvan ik overtuigd was dat het de taart nog lekkerder zou maken. Dit keer moet je dus echt even goed de ingrediëntenlijst opvolgen en minder de foto’s.

pa201743

Wat heb je nodig voor de worteltaart met Grand Marnier

voor de taart:

150 gram roomboter

200 gram lichtbruine basterdsuiker

150 geraspte wortel

snufje zout

2 eieren

2 tl speculaaskruiden

200 gram bloem

2 flinke tl bakpoeder

voor de roomkaas topping:

200 gram roomkaas

50 gram poedersuiker

2 of 3 el citroensap, afhankelijk van hoe fris je de topping wilt hebben

voor de Grand Marnier wortels:

75 gram roomboter

100 gram geraspte wortel

30 gram walnoten

5 el suiker

scheut(je) Grand Marnier (is ongeveer 5 el)

Hoe maak je de worteltaart met Grand Marnier klaar

  1. Vet een springvorm in en bedek de bodem met bakpapier
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
  3. Smelt de roomboter in een pan
  4. Meng de gesmolten boter met de suiker, geraspte wortel, speculaaskruiden en de eieren
  5. Voeg de bloem en bakpoeder met een snufje zout toe en roer dit goed door elkaar
  6. Schep het mengsel in de springvorm en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar
  7. Laat de taart helemaal afkoelen. (Ik maak hem altijd al een dag van te voren klaar)

pa201744 pa201745 pa201746

Roomkaas topping:

  1. Meng de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap

pa211759 pa211767

Wortel topping met Grand Marnier:

  1. Smelt de roomboter in een kleine koekenpan en voeg 5 el suiker en 5 el Grand Marnier toe
  2. Roer dit ongeveer 3 minuten door
  3. Voeg de geraspte wortels toe en roer ook dit weer ongeveer 3 minuten toe
  4. Voeg dan de walnoten erdoor en giet de geraspte wortels af.
  5. Laat het geheel goed afkoelen

pa211760 pa211762 pa211763 pa211764 pa211765 pa211766

Ga nu verder met de taart opmaak:

  1. Smeer de taart in met de roomkaas topping en verspreid daaroverheen de wortels met Grand Marnier

pa211769 pa211771 pa211772 pa211774

Serveer met een goede espresso en een glaasje Grand Marnier…genieten maar!!!!

pa221813 pa221815 pa221816

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer