Ik houd niet van zoet, ik houd niet van nagerechten maar voor zelfgemaakte whisky truffels maak ik echt graag een uitzondering! Deze zijn namelijk heerlijk met een goed glas whisky en een espresso.
Wat heb je nodig om zelf whisky truffels te maken:
-200 gram extra pure chocolade…in kleine stukjes
-3 el whisky
-150 ml slagroom
-110 gr poedersuiker
– kwalitatief goede cacaopoeder
Bereiding whisky truffels:
-Smelt de chocolade stukjes au bain marie, blijf goed roeren tot je een glad mengsel hebt en laat dan iets afkoelen.
-Klop 150 ml slagroom met 3 el whisky tot hij dik is en in vorm blijft. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat de slagroom eruit loopt.
-Roer door het slagroom mengsel de afgekoelde chocolade en poedersuiker en laat het geheel opstijven in de vriezer voor ongeveer 30 minuten. Roer na 15 minuten nog even door.
-Maak er tenslotte kleine balletjes en wentel ze in de cacaopoeder.
-Als het je lukt kan je ze ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast maar ik denk dat ze daar de kans niet voor krijgen.