Dit is een mega simpel koekje om te maken en is echt super lekker. Het maken van dit koekje duurt nog geen 15 minuten. Meestal maakt mijn vriendin de zoete gerechten voor de blog maar dit keer durfde ik het zelf aan om te maken, hier kan ik niets aan verkloten đŸ˜‰
Wat heb je nodig voor de Weesper Moppen met Rum
scheutje rum, ik gebruikte de bruine rum van Brugal
1 eidooier
60 gram suiker
snufje zout
300 gram amandelspijs
Hoe maak je de Weesper Moppen met Rum klaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
- Doe in een mengkom het amandelspijs, 1 eidooier, snufje zout en een scheutje Rum
- Kneed dit alles goed door tot je een mooi glad deeg krijgt
- Leg een vel bakpapier op het aanrecht en rol het amandelspijs tot eens soort worst
- Bestrooi de ‘amandelworst’ met suiker en snijd het in plakken van 2 cm dik
- Leg een flinke schep suiker op het bakpapier
- Druk de amandelplakken iets plat en leg beide snijkanten in het suiker, nu zijn alle kanten bedekt met suiker (je moet inderdaad niet aan de lijn doen)
- Leg de amandelplakken op een met bakpapier bekleed rooster en bak in de oven voor 7-10 minuten
- Blijf bij de oven, want de randjes mogen niet verbranden anders smaken de Weesper Moppen niet lekker!