Soms krijg je een perspakket binnen waarvan het water je meteen in de mond loopt. Afgelopen vrijdag kreeg ik een perspakket binnen met een fles Villa Massa en een recept om Villa Massa pepernoten te maken. Zoals jullie weten maken wij altijd onze eigen recepten en krijgen jullie ook altijd foto’s te zien van de bereiding. Zo niet deze keer. Omdat het pakket pas vrijdagmiddag laat binnen kwam en er verder niet de ingrediënten bijzaten om de pepernoten meteen te kunnen maken zijn we er niet aan toe gekomen om het zelf te maken. We hebben nog wel de ingrediënten in huis gehaald en het was eigenlijk de bedoeling dat Marie Louise ze zaterdag zou maken, maar helaas was zij geveld door een migraine aanval. Hoe ze proeven weten we gelukkig wel, want het persbureau was zo slim geweest om alvast een zakje Villa Massa pepernoten bij te voegen. Geloof me, die zijn lekker!!!!!
Wat heb je nodig voor de Villa Massa Pepernoten
Villa Massa Limoncello
250 gram zelfrijzend bakmeel
3 el koek/speculaaskruiden
snufje zout
200 gram stroop
100 gram koude roomboter, in blokjes
200 gram witte chocolade
Hoe maak je de Villa Massa Pepernoten klaar
- Zeef het bakmeel boven een kom
- Meng de koek/speculaaskruiden en het zout erdoor
- Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een deegbal
- Pak in met vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van
- Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de balletjes licht aan.
- Bak de pepernoten ca. 12 minuten in de oven
- Laat de pepernoten helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stap
- Snijd de chocolade in dutjes en verwarm de chocolade au bain marie
- Voeg een scheut of scheutje Villa Massa Limoncello toe
- Leg de pepernoten op een vork en doop ze in de Limoencello-Chocolade mengsel
- Leg de pepernoten op een bakpapier tot de chocolade hard is geworden
Wij wensen iedereen een hele fijne pakjes avond of middag toe en geniet van deze heerlijk pepernoten. (of kruidnoten, what’s in a name 🙂 )
*dit recept is op vrijwillige basis geschreven, wij worden hier niet voor betaald