Uienringen gefrituurd, heerlijke weekendsnack!

Gefrituurde Uienringen

Soms kan ik zo zin hebben in een warme snack s’middags, maar iedere keer een portie bitterballen komt ook mijn neusgaten uit. We hadden heel veel uien in huis, dus ik dacht..hup de keuken in. Ik ben een beetje gaan klooien en uiteindelijk heb ik gefrituurde uienringen gemaakt. Normaal gesproken maak ik ze in een bierbeslag, maar al het bier was op, dus dan maar zonder. (binnenkort komt het recept online van deze uienringen) Ik moet eerlijk zeggen dat ik best een beetje bang was, bang dat ze smakeloos zouden zijn, maar niets was minder waar. Ze waren ontzettend lekker, zo lekker dat ze een plaatsje op de blog krijgen.

DSC02145

Wat heb je nodig voor de gefrituurde uienringen

2 grote uien, gepeld en in dikke ringen gesneden

750 ml melk

250 gram bloem

2 el paprikapoeder

2 tl kerriepoeder

3 tl uienpoeder

zout

zwarte peper

DSC02146 DSC02147 DSC02148 DSC02151

Hoe maak je de gefrituurde uienringen

1. Pel de uien en snijd ze in dikke plakken van 1 cm

2. Haal de uienringen uit elkaar en leg ze in een kom

3. Giet hier 750 ml melk overheen en laat minimaal 1 uur staan

4. Meng in een grote mengkom 250 gr bloem, 2 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 3 tl uienpoeder, flink wat zeezout en zwarte peper

5. Haal de uienringen uit de melk en haal ze door het bloemmengsel

6. Schud het overtollige bloem van de uienringen en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn. Het is belangrijk dat je blijft kijken tijdens het frituren, ze verkleuren namelijk snel van mooi goudbruin tot aangebrand…en dat willen we natuurlijk niet!!

DSC02159 DSC02156 DSC02165 DSC02166 DSC02154

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer