Voordat jullie denken dat ik betaald krijg voor dit artikel, ik krijg hier niet voor betaald en ook de ingrediënten hebben we gewoon zelf gekocht. Dit recept is eigenlijk een beetje uit nood geboren. Onze meiden vinden de gehaktballetjes van de Ikea altijd super lekker en daarom hadden wij een keer een zak diepvries gehaktballen meegenomen om thuis te kunnen opwarmen voor ze. Nu kregen wij onverwacht visite wat wilde blijven mee eten en we hadden amper iets in huis, dit gebeurd ons bijna nooit maar nu dus wel. Wat we wel in huis hadden, waren tomatenblokjes, de Zweedse gehaktballetjes, wat gedroogde kruiden, uien, knoflook en pasta. Hiermee ben ik aan de slag gegaan en voilà een super lekkere pasta was geboren. Deze pasta viel bij iedereen zo in de smaak, dat we de pasta nog net niet wekelijks klaarmaken. Het is een ideaal recept om te maken na een lange werkdag, want hij is echt in 10 minuten gepiept. Nu vinden wij hem het lekkerst als de saus een half uurtje mag pruttelen maar dit is niet perse nodig.
Wat heb je nodig voor de pasta:
400 gram pasta naar keuze
15 Zweedse diepvries gehaktballen
2 grote uien, fijngesnipperd
2 tn knoflook, fijngehakt
1 el sambal badjak
ketchup, ongeveer 3 a 4 keer flink knijpen
blikje tomatenstukjes
2 el Italiaans kruiden of Provencaalse (ik gebruik helft/ helft)
zwarte peper/zeezout
1 el suiker
scheutje rode wijn
1 tl kerriepoeder
3 tl paprikapoeder
Hoe maak je de pasta klaar:
1. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing
2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan
3. Voeg de uien toe en bak deze ongeveer 3 minuten met wat zwarte peper en zeezout
4. Voeg dan de gehaktballetjes toe en leg de deksel op de pan
5. Bak de gehaktballetjes ook ongeveer 3 minuten en vergeet tussentijds niet te husselen anders bakt de hele boel aan
6. Haal de deksel van de pan en voeg de sambal, kerriepoeder, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, en knoflook toe en bak dit kort mee
7. Voeg dan de tomatenstukjes, ketchup, scheutje rode wijn en 1 el suiker toe en meng dit allemaal goed door elkaar
8. Leg de dekstel op de pan en zet de pan op de kleinste pit op het laagste vuur en laat het voor ongeveer 30 minuten sudderen (heb je geen tijd, dan volstaat 10 minuten ook)
9. Haal de deksel van de pan en halveer de gehaktballetjes en breng eventueel extra op smaak met wat zwarte peper en/of zeezout
10. Meng de saus met de pasta en bestrooi met geraspte kaas.
Zoals je ziet is het echt super snel klaar te maken. Weinig moeite en onwijs lekker. Jullie weten dat wij normaliter niet kant en klare spullen gebruiken en hier zit niets vers in, maar voor deze pasta maken wij graag een uitzondering.
Buon Appetito!