Hamburgers in een wip!
Haastige spoed is zelden goed zeggen ze toch altijd??? Nou, in dit geval niet. Ik had afgelopen week geen tijd om uitgebreid te koken en er was ook niet echt iets noemenswaardig meer in huis….maar ik had nog wel witte bolletjes en gehakt. De keuze was al snel gemaakt, hamburgers gemaakt op de grill…snel en makkelijk. Eenmaal klaar was ik verbaasd over hoe lekker het geworden was…dit was wel degelijk een blogwaardig recept geworden hahaha, dus bij deze!
Wat heb je nodig
500 gram gehakt (ik gebruikte een mix van rund en lam)
zwarte peper/zout
paprikapoeder
kerriepoeder
klein beetje Italiaanse kruiden
1 flinke eetlepel sambal badjak
1 geklutst ei(niet te groot)
plakjes cheddar kaas
sla, ketchup, mayo
(dit keer heb ik geen gebruik gemaakt van paneermeel, simpelweg omdat ik dat niet meer had en ik moet zeggen dat ik het niet eens gemist hebt)
Hoe maak je het klaar
Dit is waarom het zo snel klaar is, want je doet het gehakt in een grote mengkom en je strooit naar smaak alle kruiden erbij, het geklutste ei en de sambal en kneed dit eventjes goed door. Maak dan je handen iets nat en vorm er 4 hamburgers van. Leg de hamburgers op de grill*, doe de deksel naar beneden en laat ongeveer 5 minuten bakken. Beleg op het laatst met de cheddar kaas en laat deze lekker smelten.(met de deksel open) Besmeer je bolletje met een flinke klodder mayo en ketchup, leg daaroverheen wat sla, en leg daarop je heerlijke hamburger!! Serveer met (zelfgemaakte) frietjes en klaar is kees!!
Nu kan je deze hamburger natuurlijk altijd uitbreiden met bijvoorbeeld: augurkjes, plakjes tomaat, bacon…en nog veel meer!!!
*Ben je nu niet in het bezit van deze grillpan(cuisinart), je kan deze hamburgers natuurlijk ook bereiden op de BBQ, een gewone grillpan of in een koekenpan.
Bedankt! We hebben gesmuld!