Spicy Nasi Goreng, recept B4men

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna nooit gerechten klaarmaak met rijst. Het is niet omdat we het hier thuis niet lekker vinden maar het zit gewoon niet in mijn systeem. Ik maak meestal iets met pasta of aardappelen maar ik wilde voor de blog juist eens een keertje wat anders klaarmaken. Vandaag heb ik een recept om pittige nasi goreng te maken. Wil je echt lekkere nasi klaarmaken, zorg er dan voor dat je de rijst een dag van te voren al kookt zodat je hem de volgende dag lekker kan opbakken. Dit geeft je nasi zo veel meer smaak, echt de moeite!

Wij aten bij deze nasi goreng, pittige kip en zelfgemaakt satésaus

DSC06234

Wat heb je nodig voor Spicy Nasi Goreng

350 gram rijst (dag van te voren gekookt)

2 grote uien, in halve ringen gesneden

1 grote rode peper, in ringen gesneden met zaadjes en zaadlijsten erin voor de pit

3 bosuitjes, fijngesneden

2 tn knoflook, fijngehakt

1 el suiker

1 flinke el sambal badjak

2 tl trassi

5 eieren

100 ml slagroom

peper/zout

2 el sojasaus

DSC06235 DSC06236 DSC06237 DSC06239 DSC06242 DSC06245 DSC06248 DSC06255 DSC06257

Hoe maak je de Spicy Nasi Goreng klaar

  • Verwarm een wok met een flinke scheut arachideolie
  • Fruit de uien met de knoflook tot de uien mooi zacht worden
  • Voeg 1 el sambal, 2 tl trassi en 1 el suiker toe en bak dit kort mee
  • Voeg dan de gekookte rijst toe en roer de rijst goed door het kruidenmengsel
  • Voeg de rode peper en de bosuitjes toe
  • Breng op smaak met 2 el sojasaus,wil je het zouter voeg dan meer sojasaus toe
  • Klop nu de 5 eieren met 100 ml slagroom en breng op smaak met flink wat peper en zout
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak het eimengsel als een roerei
  • Voeg de ei toe aan de nasi en schep het goed om
  • Serveer de nasi met satésaus, kroepoek en pittige kip en voor de liefhebbers met wat zuur

DSC06249

 

Snelle satésaus

Ik maak altijd zelf mijn satésaus en die is zo simpel en zo veel lekkerder dan kant en klare dat ik hem jullie niet wil onthouden

Wat heb je nodig voor de satésaus

3 flinke el pindakaas

1 flinke el sambal badjak

1 el suiker

4/5 el ketjap manis

heet water

DSC06250 DSC06252 DSC06253

Hoe maak je de satésaus klaar

  • Roer de pindakaas, sambal, suiker en ketjap manis door elkaar
  • Voeg nu naar de gewenste dikte heet water toe en verwarm nog even extra op het fornuis

Klaar is je satésaus, zie je super makkelijk en super snel!!!

DSC06259 DSC06261 DSC06262 DSC06263 DSC06265 DSC06274

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer