Vorige week was het weer echt zo ontzettend lekker(helaas is het nu #$^ weer), bij ons heeft The Basterd daarom iedere dag aangestaan, heerlijk! Nu weten de vaste lezers van B4men dat wij gek zijn van burgers en daarom komen er de komende tijd ook weer een aantal burger recepten online. De titel van deze burger was eigenlijk nog best lastig. Er zitten namelijk zoveel lekkere dingen in en op, dat ik ze graag allemaal wilde benoemen. Om het toch maar makkelijk te houden heb ik het gewoon maar een Spicy Cheese Burger genoemd. Maak ook vooral de saus die ik bij deze burger gemaakt heb, want die is echt zoooooo lekker!!!!
Wat heb je nodig voor de Spicy Cheese Burger
Voor de burger:
600 gram gehakt, ik gebruik een mix van lam en rund
1/2 el sambal badjak
1 eidooier
zwarte peper/ zeezout
3 tl paprikapoeder hot
3 tl kerriepoeder massala
flinke hand gehakte peterselie
6 plakjes cheddar kaas
Voor de gekarameliseerde ui:
3 uien, in halve ringen gesneden
peper/zout
1/2 of 1/1 el sambal
1 flinke el honing
Voor de garnering:
sla
plakjes tomaat
gebakken eieren
plakjes gebakken bacon of ontbijtspek
niet onbelangrijk, hamburgerbroodjes
Voor de saus:
6 el ketchup
2 el olijfolie
1 tl hete paprikapoeder
2 tl gedroogde provencaalse kruiden
3 tl suiker
1 tl mosterd
Hoe maak je de Spicy Cheese Burger klaar
Begin met het maken van de burgers
- Meng het gehakt met alle kruiden, eidooier en peterselie
- Vorm er 6 platte burgers van en laat even opstijven in de koelkast
- Haal ongeveer een uur voordat je gaat bbq de burgers uit de koelkast zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen.
Maak nu de saus
- Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer dit goed door.
- Dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik
Maak de gekarameliseerde uien
- Verwarm een flinke scheut olijfolie en roomboter in een pan
- Voeg de uien toe met zwarte peper en zeezout
- Bak 2 minuten op hoog vuur
- Voeg de sambal toe en bak weer 2 minuten mee
- Voeg dan de honing toe en bak even kort mee
- Zet nu het vuur laag en laat de uien onder af en toe roeren karameliseren. Neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag
Opmaak van de Spicy Cheese Burger
Grill de burgers op de BBQ en leg vlak voor de burger af is een plak cheddar kaas erop.
Leg wat sla op het broodje, dan de burger, tomaat, uien, bacon, ei en een flinke klodder saus
Serveer met zelfgemaakte frieten en je hebt echt zo’n lekkere maaltijd….om je vingers bij af te likken. Geloof me, dit ga je ook echt letterlijk doen 🙂
Voor ons belangrijk:
Help B4men te groeien om zo nog meer daadkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikelen op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en pagina’s op Facebook en Instagram.
Voor meer burger inspiratie kijk eens naar onze top 5: