Pasta met roomsaus en spekjes
Pasta met roomsaus en spekjes….. een recept voor jullie die snel, gezond en lekker is. Dit recept is eigenlijk een beetje per toeval ontstaan, ik had deze ingrediënten in huis en had trek in pasta, dus hopa we maken er wel wat van. Inmiddels eten wij deze pasta heel regelmatig en het is zeker een lekkere afwisseling. Zelfs de kinderen eten het!!!(en die lusten echt verder niets, behalve frikandellen.)
Het recept is geschikt voor 4 personen.
Wat heb je nodig voor de Pasta met roomsaus en spekjes
-Pasta naar keuze
-Groente bouillonblokje
-1 courgette, in blokjes gesneden
-Bakje kastanje champignons, gesneden in vieren of gehalveerd als ze klein zijn
-Bakje roomkaas(wil je het iets gezonder, neem dan een light versie)
-Spekblokjes of spekreepjes
-Peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, nootmuskaat(ik heb geen hoeveelheden, doe het op gevoel en proef wat jij lekker vindt)
-Theelepel sambal
-1 teentje knoflook, fijngesneden
-Geraspte kaas, ik doe altijd een mengsel maken van extra belegen kaas met Parmezaanse kaas
Hoe maak je het???
-Zet een pan met water op en doe hierin het bouillonblokje.
-Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
-Bak de spekjes in een koekenpan en zet ze apart.
-Roerbak de courgette, champignons en breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en wat nootmuskaat.
-Bak dan kort de knoflook mee.
-Voeg de roomkaas aan het mengsel toe en roer dit goed door op niet al te hoog vuur.
-Breng op smaak met wat sambal en peper/zout.
-Giet de pasta af en voeg toe aan de roomsaus.
-Roer dit alles goed door en serveer het in een kom of bord.(hou eventueel wat kookvocht apart om de saus mee op smaak te brengen)
-Bestrooi met geraspte kaas en de uitgebakken spekreepjes