Snert ofwel Erwtensoep, een echt winters gerecht. Niet iedereen houd hiervan maar ik ben fan! Niets is zo lekker als na een flinke wandeling in de buitenlucht, om dan een heerlijke kom hete snert naar binnen te werken. Er zijn vele varianten van snert, van heel uitgebreid tot heel simpel. Vandaag het recept op zelf een makkelijke snert te maken. Echt iedereen kan dit en het grote voordeel is, je bent niet heel lang bezig.
recept zelf erwtensoep maken
Wat heb je nodig voor de erwtensoep:
500 gram spliterwten
1 grote winterpeen, in kleine blokjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
1 prei, in kleine ringetjes gesneden
1 aardappel, in kleine blokjes gesneden
1/5 knolselderij, in kleine blokjes gesneden
2 groente bouillonblokjes
rookworst
roggebrood
Hoe maak je de erwtensoep klaar:
* Was de spliterwten goed schoon en zet ze met een snuf zout en 2 liter water in een grote pan op het vuur.
* Na 45 minuten voeg je de blokjes aardappel toe en laat je het 60 minuten pruttelen, haal tussentijds wel het witte schuim weg.
* Bak de ui, winterpeen en knolselderij beetgaar en voeg dit toe aan de soep, samen met 2 bouillonblokjes en laat nog 15 minuten pruttelen.
* Breng op smaak met wat zout en peper en klaar is je makkelijke Snert.
* Serveer met een lekkere rookworst en roggebrood!