Sloppy Joe is een echt Amerikaans recept. Een heel makkelijk Amerikaans recept! Een heel lekker Amerikaans recept! Een heel snel klaar te maken Amerikaans recept! Eerst dacht ik dat het te makkelijk gerecht was voor op de site, maar het is zo lekker dat het echt niet mag ontbreken. Heel officieel eet je het op een zacht wit bolletje zonder poespas, maar b4men zou b4men niet zijn als ik het toch niet een klein beetje zou aanpassen. Dus ik eet het wel op een wit bolletje, maar dan lekker met wat geraspte belegen kaas, sla, en een flinke klodder knoflooksaus!!!! Vandaar ook de naam Sloppy Joe, want dit broodje wordt drassig, slap en is bijna niet normaal te eten. Maar who cares!!!
Wat heb je nodig voor de Sloppy Joe
– 500 gram goede kwaliteit rundergehakt
– 1 rode ui, fijn gesneden
– 4 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 el sambal badjak(ik gebruikte extra heet)
– 3 tl paprikapoeder
– 1 tl mosterdpoeder
– 1,5 tl knoflookpoeder
– 2 tl uienpoeder
– 2 flinke el bruine suiker
– 2 tl worchesteshire sauce
– 2 el ketchup
– klein beetje water ongeveer 50 ml
– 350 ml tomatenpassata
– zout/peper
– knoflooksaus
– geraspte belegen kaas
– witte bolletjes(op de foto heb ik per ongeluk de verkeerde broodjes gebruikt, deze waren voor een ander recept)
Hoe maak je de Sloppy Joe
1. Verwarm in een hapjes pan een flinke scheut olijfolie
2. Fruit de uien en knoflook
3. Voeg het gehakt toe en bak ongeveer 5 minuten
4. Voeg de kruiden, suiker, sambal toe en bak even kort mee
5. Voeg dan de Worchesteshire Sauce, ketchup, tomatenpassata en water toe en laat het geheel 30 minuten sudderen met de deksel op de pan
6. Breng op smaak met zout en peper
7. Leg wat sla op een wit bolletjes en schep een behoorlijke hoeveelheid Sloppy Joe saus eroverheen en bestrooi met flink wat geraspte kaas
8. Serveer met een ijskoud biertje, frietjes en heel veel knoflooksaus!