Zelf Koreaanse kimchi maken is misschien wel één van de leukste en makkelijkste dingen die er is. Je hoeft er namelijk niet eens voor te koken. Het gaat vooral om de tijd die je ervoor moet nemen. Zowel om de kimchi te maken als om hem te laten fermenteren. Huhhhh fermenteren?? Ja zeker deze kimchi is verrot lekker 😉
Koreaanse kimchi maken
Bang om te fermenteren? Waarom? Het is al eeuwen oud en zonder het te beseffen gebruiken wij echt heel erg veel producten die zijn gefermenteerd. Sterker nog, er worden meer mensen ziek van het eten van rauwe groenten dan van het eten van gefermenteerde groenten. Onze darmen zijn helemaal ingesteld op deze manier van eten en vinden het heerlijk. De bacteriën in de Kimchi zijn als een probiotica voor je darmen. Dus gewoon iedere dag een portie in plaats van een duur drankje. Ik zal binnenkort met verschillende recepten komen, zodat je ook inspiratie hebt waar je de kimchi allemaal voor kan gebruiken. Ook op onze foodblog Familie over de Kook staan lekkere recepten.
recept Koreaanse kimci
Zelf Kimchi Maken
Recept Afdrukken
Kimchi is een pittig recept wat je volledig naar eigen smaak kan aanpassen. Dit is een hele mooie basis om vanuit te gaan werken.
Porties
Prep Tijd
2weckpotten
2uur
Kook Tijd
Passieve Tijd
3minuten
2weken
Porties
Prep Tijd
2weckpotten
2uur
Kook Tijd
Passieve Tijd
3minuten
2weken
Zelf Kimchi Maken
Recept Afdrukken
Kimchi is een pittig recept wat je volledig naar eigen smaak kan aanpassen. Dit is een hele mooie basis om vanuit te gaan werken.
Snij de Chinese kool in 4 stukken verwijder vieze bladeren en verwijder de harde kern zonder dat de bladeren uitklaar vallen. Spoel de kool schoon onder de kraan. Neem een grote bak waar de kool helemaal in past en onderwater gezet kan worden. Neem het zout en wrijf de kool in met het zout. Doe dit boven de de bak waar je de kool ook in onderwater gaat zetten. Doe de vier stukken in de bak en strooi de rest van het zout erover heen. Zet nu de kool onderwater voor minimaal 2 uur. Zorg ervoor dat alles onderwater staat. Dit kan door een bord op de kool te zetten.
Pap voor de Kimchi
Om de kruidenmix goed te laten hechten aan de Kimchi maak je een papje wat voor de binding zorgt. Doe 400 ml water in een pan en breng rustig aan de kook. Voeg wanneer het water warm is maar nog niet kookt de 4 el bloem toe. Er ontstaat zodra hij kookt een mooi papje. Blijf roeren zodat het niet verbrand en kookt 1 a 2 mintuten door zodat het een mooi glad papje is. Haal van het vuur af en laat het afkoelen. Snij nu de groenten.
Kruidenmix maken voor de Kimchi
Doe in een keukenmachine de afgekoelde pap. Voeg hier aan toe de knoflook, ui, gember, peer, suiker, pulled biber, paprikapoeder, vissaus en oestersaus. Mix dit tot een gladde saus.
Kimchi maken
Neem de kool na 2 uur uit het zoute water en spoel deze goed af onder de kraan. De kool is goed afgespoeld wanneer hij licht zout smaakt. Laat de kool even wat uitlekken. Neem nu de kruidenmix en voeg de rettich, wortel en bosui toe. Smeer nu alle bladeren van de kool goed in met de mix. Doe dit boven een bak en eventueel met handschoenen. Stop de delen goed vol. Stop vervolgens de kool in een grote weckpot. Verdeel de kool over de weckpotten en vul deze niet helemaal tot het randje. Deze moeten nu op het aanrecht voor 2 dagen tot hij gaat borrelen en pruttelen. Zet de potten daarna in de koolkast. Vanaf dat moment kan je hem eten. Echter voor een goed zuurtje laat hem in de koelkast nu 2 weken staan voordat je hem eet.
Deel dit Recept
Written by
Jan Willem Huffmeijer
Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.