Meng de kip met de knoflook, rode peper, sambal, gember, sojasaus, limoenrasp, (geen sap) honing, peper en een scheutje olijfolie. Laat dit eventjes kort marineren.
Maak ondertussen de kruidige saus door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Zet dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Maak tevens alvast de komkommer in zuur. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommer en meng dit met de sushi azijn, suiker en snuf zout. Roer af en toe de komkommer even door elkaar, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip hierin goudbruin en gaar. (gebruik niet teveel marinade met het bakken) Je wilt dat de kip knapperig wordt. Verwarm ondertussen de wraps kort in een droge koekenpan en houdt ze warm met aluminiumfolie.
Smeer de wraps in met een laagje van de geprakte avocado. Leg hierop witte kool, wortel, de kip, komkommer in zuur en een klodder van de kruidige dip. Bestrooi eventueel met wat grof gehakte koriander. Rol eventueel de wraps op.
TIP: gebruik eventueel voorgesneden witte kool en wortel. Gemak dient de mens toch!