Lamsrack met een kruidige krokante korst van pistache, sesam en sumak. Klaargemaakt op de Big Green Egg wat extra smaak geeft en het vlees super mals maakt.
Porties | Prep Tijd |
3 personen | 20 minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
40 minuten | 20 minuten |
|
|
Lamsrack met een kruidige krokante korst van pistache, sesam en sumak. Klaargemaakt op de Big Green Egg wat extra smaak geeft en het vlees super mals maakt.
|
Ingrediënten
kruiden mix voor op de lam
- 1 hand pistache noten gedopt en fijngehakt
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels sumak verkrijgbaar bij Turkse supermarkt
- 1,5 eetlepel komijnpoeder
- 1/2 eetlepel pul biber (Turkse chili vlokken) hou je van pittig voeg dan iets meer toe
- 4 eetlepels olijfolie
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
Porties: personen
Instructies
Aanzetten van de lamsrack op de BBQ
- Steek de bbq aan om te grillen. De bbq steek je dus aan op een hoge temperatuur en met een gietijzer rooster. De bbq moet een temperatuur hebben van ongeveer 220 graden.
- Smeer de lamsrack in met olijfolie. Grill kort de lamsrack op de hete bbq. (ongeveer 2 minuten per kant)
Kruidenmix maken
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar. Doe de olie erbij en mix nogmaals. Smeer nu de lamsrack in met het kruidenmengsel.
BBQ of oven op lage temperatuur
- Om de lamsrack te garen gebruik je een indirect vuur. Zorg voor een koude zone of een convector. De ideale temperatuur ligt iets boven de 100 graden. Dit is tevens ook voor in de oven. (zet de oven dus lager of zorg ervoor dat de bbq afkoelt naar die 100 graden)
- De lamsrack is klaar wanneer die een kerntemperatuur van 53 graden bereikt. Dit is ongeveer na een kwartier (dit kan meer en minder zijn dus houd het goed in de gaten). Wanneer hij de kerntemperatuur van 53 graden heeft bereikt, mag hij van het vuur en moet hij 10/15 minuten rusten. Tijd om de groenten even op te warmen en de couscous te maken. (die recepten staan ook op de blog)
Deel dit Recept