Ik tref het toch maar mooi thuis! Vorige week had Marie Louise namelijk deze super lekkere stoofpot gemaakt van kip in bier. Regelmatig kwam zij de barbershop in om te helpen en iedere keer rook ik al de super heerlijk geur van haar stoofpot. Je snapt, ik kon niet wachten tot het eindelijk 18.00 uur was tot ik kon aanvallen. Voor deze stoofpot heeft zij gebruik gemaakt van een Warsteiner Winter, deze heb ik namelijk standaard op de zaak staan. Warsteiner Winter is een redelijk donker bier maar met een zoetere smaak. Dit proef je duidelijk terug en in combinatie met de sambal en de mosterd geeft het echt een enorme smaakexplosie in je mond. Ook lekker om met bier te maken zijn gehaktballen, het is maar even dat je het weet.
- 800 gram kipfilet of kippendijen grof gesneden
- 100 gram roomboter
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels bloem
- 300 milliliter lauwwarm water
- 2 vleesbouillonblokjes
- 1 flesje bruin bier
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel sambal badjak
- snuf peper en zout
- 1 flinke eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel maïzena optioneel
- 250 gram kastanjes champignons grof gesneden
- Meng de kip met een flinke snuf peper, zout en 1 eetlepel sambal badjak. Verhit 100 gram roomboter in een braadpan en bak de kip in porties goudbruin. Haal de kip uit de pan en bak de uien in het braadvet met de knoflook voor 2 minuten. Voeg 2 el basterdsuiker, 2 el bloem en 1 flinke theelepel grove mosterd toe en bak dit alles kort mee. Leg de kip terug in de pan. Giet het flesje bier erbij, 300 ml water en verkruimel er de 2 bouillonblokjes bij. Roer dit even goed door. Leg 3 laurierblaadjes en 4 kruidnagels in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten koken. Zet het vuur nu heel laag, leg de deksel bijna helemaal op de pan en laat de kip 3 uur stoven. Voeg na 2 uur stoven de gesneden champignons toe. Maak vlak voor serveren een maïzena papje en roer dit erdoorheen zodat de saus dikker wordt.
kip in bier stoofpot
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker