kippenvleugels met chimichurri van de bbq

Deze kippenvleugels met chimichurri van de bbq zijn iets pittig, kruidig en echt super lekker. Chimichurri is een kruidige saus of eigenlijk eerder een soort marinade uit de Argentijnse/Uruguayaanse keuken. Het wordt veelal bij gegrild rundvlees gebruikt. Meestal wordt een chimichurri los vlees geserveerd maar ik heb ervoor gekozen om de kippenvleugels er juist in te marineren. Door de kip te marineren trekken de smaken goed in het vlees en blijft het vlees tijdens het grillen ook super mals. We willen natuurlijk geen taai vlees eten!

Recept kippenvleugels met chimichurri

kippenvleugels met chimichurri van de bbq
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 2 uur minimaal
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 2 uur minimaal
kippenvleugels met chimichurri van de bbq
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 2 uur minimaal
Porties Prep Tijd
4 personen 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten 2 uur minimaal
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de kippenvleugels in schaal met alle overige ingrediënten en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Hoe langer hoe beter!
  2. Verwarm de bbq tot een temperatuur van 175 graden. Leg de kippenvleugels indirect op de bbq. Grill de kippenvleugels 20-30 minuten tot deze gaar en goudbruin zijn. (je kan de kippenvleugels eventueel natuurlijk ook in de oven of in een pan bakken)
Deel dit Recept

kip van de bbq met chimichurri

recept kippenvleugels met chimichurri
Deze kippenvleugels zijn kruidig en pittig. Uiteraard kan je ook kippenpoten gebruiken. Lekker om daarna nog in de chilisaus te dippen.

recept kip van de bbq met chimichurri
Ik maakte er nog zelfgemaakte patat bij en een pittige pindasaus. Super lekker! Zet dus snel die bbq maar aan. Wil je meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook….daar staat nog veel meer.

Written by
Marie Louise Kaldenbach

Hoi, Ik ben Marie Louise Kaldenbach. Vrouw van Jan Willem en mijn passie voor lekker eten wil ik ook graag aan jou overbrengen. Behalve dat ik Jan Willem op de achtergrond van B4men help, schrijf ik ook de meeste recepten voor B4men. Ik wil jouw leven leven dus voornamelijk lekkerder maken! Naast de recepten voor B4men ben ik ook altijd druk in de keuken bezig voor onze Foodblog Familie over de Kook.

View all articles
Written by Marie Louise Kaldenbach