Deze kippenvleugels met chimichurri van de bbq zijn iets pittig, kruidig en echt super lekker. Chimichurri is een kruidige saus of eigenlijk eerder een soort marinade uit de Argentijnse/Uruguayaanse keuken. Het wordt veelal bij gegrild rundvlees gebruikt. Meestal wordt een chimichurri los vlees geserveerd maar ik heb ervoor gekozen om de kippenvleugels er juist in te marineren. Door de kip te marineren trekken de smaken goed in het vlees en blijft het vlees tijdens het grillen ook super mals. We willen natuurlijk geen taai vlees eten!
Recept kippenvleugels met chimichurri
- 1 kilo kippenvleugels
- hand koriander fijngehakt
- hand peterselie fijngehakt
- 5 tenen knoflook fijngehakt
- 1 jalapeno fijngesneden
- flinke snuf zwarte peper en zeezout
- 2 theelepels gedroogde chilivlokken
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/2 eetlepel balsamico azijn
- Meng de kippenvleugels in schaal met alle overige ingrediënten en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Hoe langer hoe beter!
- Verwarm de bbq tot een temperatuur van 175 graden. Leg de kippenvleugels indirect op de bbq. Grill de kippenvleugels 20-30 minuten tot deze gaar en goudbruin zijn. (je kan de kippenvleugels eventueel natuurlijk ook in de oven of in een pan bakken)