Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 1 grote ui fijngesneden
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 3 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 bakje champignons grof gesneden
- 100 milliliter ketjap manis
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels pindakaas
- 150 milliliter water
- 2 eetlepels sambal badjak
- 1 theelepel chilipoeder
- snuf peper en zout
- olie
- handje gezouten pinda's optioneel
Porties: personen
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin aan met een 1 tl chilipoeder. Voeg de uien, gember, knoflook en de champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan.
- Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan. Breng eventueel nog op smaak met een snufje peper en/of zout. Bestrooi vlak voor serveren met gezouten pinda's.
Deel dit Recept