kibbeling van de bbq
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Steek de houtskool van je bbq aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van 150 graden. Verwijder ondertussen de huid van je kabeljauwfilet en controleer deze op graten. Snijd de filet in gelijkmatige, niet te kleine stukken.
  2. Pak 4 schaaltjes. Klop in één schaaltje de eieren, maal in een anders schaaltje de cornflakes fijn, vul het derde schaaltje met chicken rub en in het 4 schaaltje de bloem.
  3. Wentel de stukken kabeljauwfilet eerst door de rub, dan door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de cornflakes.
  4. Leg de kibbeling op het rooster en sluit de deksel van je bbq. Bak de kibbeling ongeveer 15 minuten tot ze een kerntemperatuur hebben van 60 graden. Serveer de kibbeling met saus naar keuzen. Al vinden wij de kibbeling zo lekker dat een saus eigenlijk overbodig is.