Als ik niet bbq ( ja, dat doe ik bijna dagelijks ) dan eet ik vaak iets compleet anders. Als we dan fastfood willen dan heeft KFC wel mijn voorkeur en dan de pittige kippenboutjes. Geïnspireerd door hun knapperige kip, zat ik op een gegeven moment met Gertjan een beetje te bomen en uiteindelijk is het idee geboren om Kibbeling te maken op de bbq. Onderstaand het voor ons geslaagde recept 😉
Recept Kibbeling op de BBQ
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauwfilet (loin) met huid
- 2 eieren
- 150 gram ongezoete cornflakes
- 4 eetlepels chicken rub bijvoorbeeld LetzQ
- 4 eetelepels bloem
- ravigotte saus of andere saus naar keuze
Porties: personen
Instructies
- Steek de houtskool van je bbq aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van 150 graden. Verwijder ondertussen de huid van je kabeljauwfilet en controleer deze op graten. Snijd de filet in gelijkmatige, niet te kleine stukken.
- Pak 4 schaaltjes. Klop in één schaaltje de eieren, maal in een anders schaaltje de cornflakes fijn, vul het derde schaaltje met chicken rub en in het 4 schaaltje de bloem.
- Wentel de stukken kabeljauwfilet eerst door de rub, dan door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de cornflakes.
- Leg de kibbeling op het rooster en sluit de deksel van je bbq. Bak de kibbeling ongeveer 15 minuten tot ze een kerntemperatuur hebben van 60 graden. Serveer de kibbeling met saus naar keuzen. Al vinden wij de kibbeling zo lekker dat een saus eigenlijk overbodig is.
Deel dit Recept