Indisch stoofvlees: Daging Smoor
Porties Prep Tijd
1stoofvlees pan 10minuten
Kook Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
1stoofvlees pan 10minuten
Kook Tijd
4uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout. Verhit 50 gram roomboter en een flinke scheut olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de sjalotjes met knoflook. Voeg het vlees weer toe samen met 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kruidnagel, de tomaten, 6 el ketjap manis, 1 flinke el sambal, 1 el rijstazijn en 1 el bruine suiker. Roer alles goed door elkaar en voeg 400 ml warm water (of kokosmelk) toe. Laat het vlees nu minimaal 4 uur zachtjes stoven. Mocht je de saus te dun vinden, dan kan je de saus dikker maken door een maizena papje toe te voegen.