Ingrediënten
- 1 hele ananas geschild en de kern verwijderd, gesneden in 6 ringen
- 100 ml bruine rum ga voor een goede kwaliteit rum
- 6 eetlepels ruwe rietsuiker
- 6 theelepels kokosrasp
- 1 rode peper in dunnen ringetjes gesneden
- 6 bollen roomijs iedere smaak mag, ikzelf ga voor vanille ijs.
Porties: personen
Instructies
- Leg de ananasringen op een diep bord. Besprenkel de ringen met de rum en de suiker. Zorg ervoor dat de ringen aan beide kanten rum en suiker hebben.
- Leg de ringen op de bbq (leg ze op een grillrooster). Draai na 3 minuten de ananas om. Herhaal dat totdat ze mooi bruin en goed gekarameliseerd zijn.
- Neem de ananasringen van de bbq en leg ze op een bordje. Leg in het midden van de ananas een lekkere bol roomijs. Strooi de kokosrasp eroverheen. Leg als finishing touch wat rode peper eroverheen. Dit is naar smaak, niet iedereen vind dit lekker.
Deel dit Recept