Gegrilde groenten van de bbq zijn erg lekker en super makkelijk te maken. Er is alleen wat snijwerk voor nodig maar verder hoef je eigenlijk helemaal niets te doen. De bbq doet al het werk voor jou. Natuurlijk kan je de groenten ook in de oven bereiden maar dan missen de groenten wel die lekkere rooksmaak die je op de bbq krijgt. In de bbq is het wel belangrijk dat je de groenten niet direct boven het vuur grilt. De groenten verbranden anders alsnog in het bakblik en dat is wel zonde.
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 aardappels
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels oregano
- flinke snuf pul biber (Turkse chili vlokken) chili vlokken mogen natuurlijk ook
- snuf grof zeezout en zwarte peper
- Snijd alle groenten en aardappels in grove (redelijk gelijke) stukken. Doe alle groenten, knoflook en aardappels in een grote bakschaal die op de bbq mag. Bestrooi dit met de oregano, zeezout, zwarte peper en de chili vlokken. Besprenkel de groenten met de olijfolie en schud alles even door elkaar.
- Zet de schaal op de bbq of in de oven en gril de groenten op ongeveer 220 graden voor 15 minuten.