Waar ik vroeger iemand voor gek verklaarde die ook maar iets at met pompoen, ik ben nu helemaal om. Ik vond koken met pompoen maar iets voor “gezondheid freaks”, van die geitenwollen sokken types, die alleen maar zelfgekweekte groenten eten en die geen televisie kijken. Tot ik dit gerecht in een kooktijdschrift zag, het gerecht zag er zoooo lekker uit, dat ik voor lief nam dat het gemaakt was met pompoen. Ik had alleen geen idee waar ik in vredesnaam een pompoen kon kopen, blijkt dit gewoon verkocht te worden bij de supermarkt! Super makkelijk, maar ik ben dan dus één van de weinige die nooit met pompoen gewerkt had. Ik heb, hoe kan het ook anders, het recept wel helemaal aangepast. Het recept zag er misschien dan wel lekker uit, maar naar mijn mening zou het vrij smakeloos zijn. Er wordt in het originele recept namelijk geen kruiden of specerijen gebruikt. Dit is dus mijn versie, maar ik vind wel een heel lekkere versie.
Wat heb je nodig voor de pompoen stoofschotel
1 grote flespompoen. (geschild, ontpit en in blokjes gesneden)
1 prei, in ringen gesneden
2 tn knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie
zout/peper
3 flinke tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
2 tl gedroogde majoraan
1 tl gedroogde basilicum
125 ml water
125 ml rode wijn
flink wat geraspte extra belegen kaas
Wat heb je nodig voor het gehaktmengsel
500 gram gehakt
1 tn knoflook, fijngesneden
1 tl paprikapoeder
1 el sambal badjak
peper/zout
1 blikje tomatenblokjes
Hoe maak je de pompoen st00fschotel
– Verhit de olie in een braadpan en bak de pompoen.
– Bak de prei en knoflook kort mee.
– Breng op smaak met zout, peper, 3tl paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, 2tl gedroogde majoraan, 1tl gedroogde basilicum.
– Voeg 125 ml water, 125 ml rode wijn toe en breng aan de kook.
– Laat ongeveer 15-20 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
Maak nu het gehaktmengsel klaar
– Verhit de olie in een hapjespan en rul het gehakt.
– Bak de knoflook kort mee en breng op smaak met peper, zout, 1tl paprikapoeder en 1 el sambal badjak.
– Voeg het blikje tomatenblokjes toe en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
– Voeg na 10-15 minuten het gehaktmengsel bij de pompoen stoofschotel en meng dit goed door.
– Breng eventueel nog op smaak met peper/zout
– Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
– Vet een ovenschaal in en doe de pompoen stoofschotel in de ovenschaal.
– Bestrooi met flink veel geraspte extra belegen kaas en zet ongeveer 10-15 minuten in de oven. (tot de kaas mooi goudbruin is)
Serveer met een lekkere pasta naar keuze en een goed glas rode wijn