pittige gnocchi ovenschotel

Er heeft al eens eerder een gnocchi ovenschotel op de site gestaan en de reacties op dat gerecht waren super positief. Inmiddels heb ik dit gerecht zo vaak gemaakt en zoveel aangepast dat ik jullie de nieuwe versie niet wil onthouden. Deze is namelijk echt wel veel lekkerder dan diegene die al op de site staat. 

Wat is gnocchi

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse goncco betekent “klont”. Het zijn ovale balletjes gemaakt van aardappelpuree en bloem/meel. Eerst worden de aardappels gekookt en daarna gepureerd tot een smeuïge massa. Dan wordt er een klein beetje meel en zout aan toegevoegd en dit wordt goed gekneden. Tenslotte worden er kleine ovale balletjes van gemaakt en deze ‘balletjes’ worden kort gekookt. Vaak worden deze balletjes klaargemaakt in een tomatensaus, maar in een roomsaus zijn ze ook erg lekker.

DSC05463

Wat heb je nodig voor de pittige gnocchi ovenschotel

  • 500 gram gnocchi
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • bakje kastanje champignons, grof gesneden
  • scheut rode wijn, niet te zuinig zijn
  • 1 el sambal badjak
  • handje verse basilicum, fijngehakt
  • handje bieslook, fijngehakt
  • 1 grote tak rozemarijn, fijngehakt
  • peper/zout
  • el paprikapoeder (staat niet op de foto)
  • 2 tl kerriepoeder (staat niet op de foto)
  • flink wat goede kwaliteit olijfolie
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • flinke hand geraspte parmezaanse kaas
  • DSC05466 DSC05470 DSC05473 DSC05475 DSC05480

Hoe maak je de pittige gnocchi ovenschotel klaar

  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjes pan en fruit de ui samen met de knoflook
  • Voeg dan de champignons en paprika toe en bak eventjes mee
  • Breng het op smaak met een 1 el paprikapoeder, 2tl kerriepoeder, peper en zout en de fijngehakte kruiden
  • Voeg de tomatenpassata toe, een flinke scheut rode wijn en 1 el sambal badjak en roer het geheel goed door
  • Giet er een flinke scheut goede olijfolie overheen en laat de saus ongeveer een 30 minuten zachtjes sudderen
  • Kook de gnocchi gaar volgens de verpakking
  • Voeg na 30 minuten sudderen de gnocchi toe aan de tomatensaus en roer het geheel even om
  • Breng op smaak met peper/zout
  • Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en beleg met plakken mozzarella en flink wat geraspte parmezaanse kaas
  • Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de oven, voorverwarmd op 180 graden
  • Garneer de ovenschotel met verse blaadjes basilicum

DSC05483 DSC05485 DSC05486 DSC05490

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Ik dacht dat B4Men een mannensite was? Waarom zie ik dan al dagenlang een enorme reclame voor nagelak en maskara?

  • Beste Slowpoke,

    Op de bannering heb ik geen inzage, het is maar net wat een mediabureau besluit te plaatsen. Ik kan me wel voorstellen dat de lezer dit wat vreemd vindt.

Written by Jan Willem Huffmeijer