Er heeft al eens eerder een gnocchi ovenschotel op de site gestaan en de reacties op dat gerecht waren super positief. Inmiddels heb ik dit gerecht zo vaak gemaakt en zoveel aangepast dat ik jullie de nieuwe versie niet wil onthouden. Deze is namelijk echt wel veel lekkerder dan diegene die al op de site staat.
Wat is gnocchi
Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse goncco betekent “klont”. Het zijn ovale balletjes gemaakt van aardappelpuree en bloem/meel. Eerst worden de aardappels gekookt en daarna gepureerd tot een smeuïge massa. Dan wordt er een klein beetje meel en zout aan toegevoegd en dit wordt goed gekneden. Tenslotte worden er kleine ovale balletjes van gemaakt en deze ‘balletjes’ worden kort gekookt. Vaak worden deze balletjes klaargemaakt in een tomatensaus, maar in een roomsaus zijn ze ook erg lekker.
Wat heb je nodig voor de pittige gnocchi ovenschotel
- 500 gram gnocchi
- 2 rode uien, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- bakje kastanje champignons, grof gesneden
- scheut rode wijn, niet te zuinig zijn
- 1 el sambal badjak
- handje verse basilicum, fijngehakt
- handje bieslook, fijngehakt
- 1 grote tak rozemarijn, fijngehakt
- peper/zout
- el paprikapoeder (staat niet op de foto)
- 2 tl kerriepoeder (staat niet op de foto)
- flink wat goede kwaliteit olijfolie
- 500 ml tomatenpassata
- 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
- flinke hand geraspte parmezaanse kaas
Hoe maak je de pittige gnocchi ovenschotel klaar
- Verwarm een flinke scheut olie in een hapjes pan en fruit de ui samen met de knoflook
- Voeg dan de champignons en paprika toe en bak eventjes mee
- Breng het op smaak met een 1 el paprikapoeder, 2tl kerriepoeder, peper en zout en de fijngehakte kruiden
- Voeg de tomatenpassata toe, een flinke scheut rode wijn en 1 el sambal badjak en roer het geheel goed door
- Giet er een flinke scheut goede olijfolie overheen en laat de saus ongeveer een 30 minuten zachtjes sudderen
- Kook de gnocchi gaar volgens de verpakking
- Voeg na 30 minuten sudderen de gnocchi toe aan de tomatensaus en roer het geheel even om
- Breng op smaak met peper/zout
- Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en beleg met plakken mozzarella en flink wat geraspte parmezaanse kaas
- Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de oven, voorverwarmd op 180 graden
- Garneer de ovenschotel met verse blaadjes basilicum
Ik dacht dat B4Men een mannensite was? Waarom zie ik dan al dagenlang een enorme reclame voor nagelak en maskara?
Beste Slowpoke,
Op de bannering heb ik geen inzage, het is maar net wat een mediabureau besluit te plaatsen. Ik kan me wel voorstellen dat de lezer dit wat vreemd vindt.