Pittige crunchy kipburger

Voor een goede burger kan je me s’nachts wakker maken(ook voor iets anders overigens, maar daar hebben we het nu niet over) Een goede burgers hoeft echt niet alleen met gehakt gemaakt te worden, ook een kipburger kan zeer smakelijk zijn. Ik ben weer eens gaan experimenteren en daar kwam een onwijs lekker recept uit die ik jullie niet kan onthouden. Een crunchy kipburger gemaakt met dorito’s sweetchili….huh met dorito’s, ja met die chips die je normaal gewoon zo uit de zak eet.(of als je netjes bent uit een schaaltje) Als je slim bent maak je wat extra klaar, want de volgend dag op een vers wit bolletje zijn de burgers ook erg lekker!!!!

DSC00083

 

Wat heb je nodig voor de crunchy kipburger

*4 personen

– 3 kipfilets

– 4 broodjes

– 2 tomaten, in plakjes gesneden

– 8 plakjes ontbijtspek of bacon

– cheddar kaas, geraspt

– 1 avocado

– citroensap

– cornflakes

– flinke hand dorito’s sweetchili

– peper/zout

– bloem

– 1 ei

– hellmann’s mayonaise

– sla

– tomaat

DSC00031 DSC00037 DSC00040

Hoe maak je de crunchy kipburgers klaar

– Verwarm de oven(hetelucht) voor op 200 graden

– Maal in een keukenmachine 2 flinke handen cornflakes met 1 flinke hand dorito’s sweetchili en breng op smaak met wat zwarte peper en zout

– Leg de kipfilets tussen huishoudfolie en sla ze tot ongeveer 1/5 cm dik en snijd ze in gelijke stukken(hoeveelheid naar keuze, ik haalde er 6 stukken uit)

– Leg op 1 bord wat bloem gemengd met zwarte peper en zout, op 1 bord het geklutste ei en op het andere bord het cornflakes mengsel

– Haal de kipfilet stukken eerst door het bloem, dan door het eimengsel en dan door de cornflakes

– Leg de kip stukken even apart

– Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek/bacon tot het mooi krokant is en laat even uitlekken op wat keukenpapier

– Snijd de avocado open, haal de pit eruit en knijp de avocado uit. Prak de avocado met wat citroensap, peper en zout

– Rooster de hamburger broodjes in een grillpan

– Bak de kipfilet stukken in de oven ongeveer 20-25 minuten, bestrooi met geraspte cheddar en bak nog even kort in de oven tot de kaas gesmolten is

– Maak je broodje op met de hellmann’s mayo, sla, tomaat, de crunchy kipburger, het avocado mengsel en nog wat hellmann’s mayo.

DSC00041 DSC00043 DSC00047 DSC00049 DSC00053 DSC00050 DSC00056 DSC00076 DSC00083

 

Ik zeg lekker smullen!!!!!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer