Oké, ik zal maar meteen heerlijk eerlijk met de deur in huis vallen…eigenlijk is dit een ‘mislukt’ recept. Waarom??? Omdat het originele recept met chocolade is, maar dat was ik vergeten. Dom, Dom, Dom…maar hij was wel zo ontzettend lekker geworden dat ik hem toch op de site wil hebben. Als je dit taartje heeeeeeel erg lekker wil eten, serveer hem dan met een flinke bol roomijs en een flinke scheut café marakesh en een toef zelfgemaakte slagroom.
Wat heb je nodig voor de taartbodem
175 gram bloem
100 gram roomboter, in blokjes
1el lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier, losgeklopt met 1 el koud water
Hoe maak je het
– Doe de bloem in een grote mengkom
– Voeg de boterblokjes toe en mix het geheel met deeghaken tot je een kruimelig deeg hebt
– Voeg 1el lichtbruine basterdsuiker en de losgeklopte eidooier toe en kneed het geheel door tot je een mooi stevig deeg hebt
– Maak van het deeg een mooie ronde bal en verpak het met plasticfolie
– Leg het deeg voor ongeveer 1 uur in de koelkast
Wat heb je nodig voor de vulling
55 gram roomboter
225 ml honing
3 eieren
70 gram donkerbruine basterdsuiker
175 gram pecannoten, grof gehakt
Hoe maak je het
– Smelt de boter en roer de honing erdoor
– Klop de eieren en suiker in een mengkom
– Voeg de beide mengsels samen en roer goed door
– Voeg de gehakte pecannoten toe en roer nog eens door
De Pecannoten-honingtaart maken
– Verwarm de oven voor op 190 graden
– Rol het koude deeg uit en bekleed een taartvorm van 20 cm ermee
– Voeg het pecannoten mengsel toe en bak de taart voor ongeveer 35 minuten.
En dan smullen maar!!!!!