Afgelopen week had ik een klant bij mij in de kappersstoel en die vroeg aan mij of ik het leuk vond om voor mijn blog een kerstpakket van de Albert Heijn te proberen. Albert Heijn heeft namelijk speciaal voor de feestdagen 60 unieke en bijzondere producten uitgezocht die je zelf kan samenstellen om een heerlijke kerstdiner op tafel te zetten. Mannen die mijn blog volgen, weten dat ik gek ben van lekker eten, dus dit aanbod sloeg ik zeker niet af. Nog geen kwartier later kwam mijn klant alweer terug met een grote doos(veel groter dan ik verwacht had.) Ik had van hem het pakket gekregen met alles wat je nodig hebt om een heerlijks ossenhaas met jus en kruidige citroen- aardappeltjes uit de oven te maken. Zo gezegd zo gedaan, ik heb mijn schoonouders gebeld of die ook wilden komen proeven en die waren natuurlijk wel in voor een gratis maaltijd hahaha en hebben we met zn allen heerlijk gegeten.
Zijn jullie nieuwsgierig geworden???
Ik heb het recept voor jullie hieronder, samen met heerlijke food foto’s.
OSSENHAAS MET JUS
Wat heb je nodig
3 el roomboter
4 el olijfolie
800 gram ossenhaas(op kamertemperatuur)
vleesthermometer
Hoe maak je het
– Verhit de boter en olie in een grote braadpan
– Leg de ossenhaas in de pan en bak rondom op hoog vuur in 5 minuten bruin
– Zet het vuur lager en bak ca. 12 minuten of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 50 graden.(rood) Voor rosé is dit 58-60 graden en voor doorbakken +65 graden(is wel zonde hahaha)
(keer het vlees af en toe om)
– Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
– Schenk 50 ml water in de pan en laat 2 minuten inkoken en roer de aanbaksels los
– Breng het vlees op smaak met zout en peper , snijd het in mooie plakken en serveer met de jus.
KRUIDIGE CITROEN-AARDAPPELTJES UIT DE OVEN
Wat heb je nodig
1 kg pommes rouges(zak 1,5 kg)
3 takjes verse tijm
3 takjes rozemarijn
3 takjes oregano
1 citroen
4 el olijfolie
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl zeezout
Hoe maak je het
– Verwarm de oven voor op 225 graden
– Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 15 minuten met wat zout
– Laat de aardappelen afkoelen
– Snijd ondertussen de blaadjes van de tijm, de naadjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano fijn
– Boen de citoren schoon en rasp de gele schil
– Snijd de aardappelen in partjes
– Meng in een kom de olie, kruiden peper, zout, en citroenrasp en roer de aardappelen partjes hier doorheen
– Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Wil je dit ook maken, via ah.nl/kerstspecials kun je van 7 t/m 19 december alles bestellen voor een heerlijk kerstdiner en dit kan je dan 23 of 24 december ophalen of thuis laten bezorgen. Dat is nog eens kerst zonder stress.