Vorig jaar heeft er een cake recept op de site gestaan waar echt zo onwijs positief op gereageerd is, dat ik het wel aandurf om nog een keer een recept te plaatsen. Het best bekeken zoete gerecht op de site was de “echte mannen eten blauwe bessen cake. Nu heb ik vandaag ook een cake met blauwe bessen als recept maar verder is er helemaal niets hetzelfde. Nu heb ik aan deze cake Moonshine Berry toegevoegd maar mocht je dit nu niet in huis hebben kan je het ook vervangen voor scheutje whisky of rum. Maar eigenlijk geef ik je wel een goed excuus om een lekkere fles Moonshine te kopen 🙂
wat heb je nodig voor de Moonshine cake
100 gram blauwe bessen
50 ml Moonshine Berry
300 gram bloem, ik gebruik altijd speltbloem
200 gram suiker
2 tl bakpoeder
snufje zeezout
2 eieren, maat L
200 gram Griekse yoghurt
60 ml zonnebloemolie
100 gram havermout
hoe maak je de Moonshine cake klaar
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Vet een cakeblik in en bekleed hem met bakpapier
- Meng in een schaaltje de blauwe bessen met 1 flinke eetlepel bloem, de bloem zorgt ervoor dat de bessen niet naar de bodem zakken
- Meng in een grote mengkom de bloem, suiker, bakpoeder en zeezout
- Klop in een ander kom de eieren met 200 gram Griekse yoghurt en 60 ml zonnebloemolie
- Roer hier het bloemmengsel door
- Voeg dan de havermout, de blauwe bessen en 50 ml Moonshine Berry toe en spatel dit rustig door het beslag
- Schep het beslag in de vorm en bestrooi met wat extra havermout
- Bak in 50/60 minuten mooi goudbruin en gaar
Serveer met een extra glas Moonshine….Genieten maar!!