Het lijkt wel winter (helaas) dus het is tijd voor stevige kost! Vandaag heb ik voor jullie een gerecht wat de maag goed zal vullen en waarbij je lekker kan gaan uitbuiken met een biertje. (het biertje mag natuurlijk ook tijdens het eten 😉 ) Dit gerecht is het lekkerst met zelfgemaakte wraps, dus als je slim bent, neem je de tijd en moeite om deze eerst te maken. Het is wat meer werk, dat weet ik ook wel, maar geloof me het word echt beloond.
Wat heb je nodig voor de Mexicaanse Wraps
het gerecht is voor 4 personen
500 gram gehakt
2 paprika’s, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje mais
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree (klein blikje anders 1 flinke eetlepel)
2 flinke knepen tomatenketchup
1 el sambal badjak
1 el paprikapoeder
1 tl gerookte paprikapoeder (hot)
1 el kerriepoeder
1 flinke tl komijnpoeder
peper/zout
1 hand peterselie, fijngesneden
flink wat geraspte belegen kaas
Griekse yoghurt
knoflookpoeder
sla
Hoe maak je de Mexicaanse Wraps klaar
1. Zet een hapjes pan op het vuur en verwarm een flinke scheut olie
2. Fruit de ui met de rode peper en knoflook
3. Voeg de paprika toe en bak even kort mee
4. Breng op smaak met 1 el paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 el kerriepoeder, 1 flinke tl komijnpoeder en peper/ zout
5. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten tot het gehakt mooi bruin gekleurd is
6. Voeg het blikje tomatenpuree , 1 el sambal badjak en de peterselie toe en bak 1-2 minuten mee
7. Voeg dan de kidneybonen, tomatenblokjes en mais toe samen met 2 flinke knepen ketchup en roer dit alles goed door
8. Laat het gehaktmengsel minimaal 30 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan
9. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en vet alvast een ovenschaal in met olie
10. Breng indien nodig nog op smaak met wat peper en zout
11. Vul de wraps met het gehaktmengsel en leg hier wat geraspte kaas op
12. Rol ze netjes op en leg ze in de ovenschaal
12. Bestrooi met flink wat geraspte kaas en bak ze in de oven voor ongeveer 10-15 minuten tot de kaas mooi goudbruin is
13. Breng de Griekse Yoghurt op smaak met flink wat zeezout, peper en wat knoflookpoeder (of een half teentje verse knoflook) en serveer dit bij de Mexicaanse Wraps
Eet smakelijk en geniet van het uitbuiken 🙂