Lasagne.
Als je op google gaat zoeken naar een recept voor lasagne maken, dan kom je honderden varianten tegen. Iedereen zegt dat het een authentiek recept is en wat het lekkerste is wat je ooit gegeten hebt, maar ik moet zeggen dat ik het vaak vind tegen vallen. Nu is smaak natuurlijk heel persoonlijk en zoals je weet houden wij hier in het gezin van pittig eten, dus ook onze lasagne moet wel een beetje spicy zijn. Ben je nieuwsgierig naar mijn lasagne met pit, dan moet je zeker eens onderstaand recept maken, ik predik niet dat dit een echt authentiek recept is, maar hij is wel erg smakelijk!
Dit recept is genoeg voor 4 personen
Wat heb je nodig???
Voor de bolognesesaus:
500 gram lamsgehakt
1 rode ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetlepel italiaanse kruiden
1 flinke theelepel paprikapoeder
peper/zout
1 flinke eetlepel sambal(ik gebruik de badjak)
1 rode peper, zeer fijngesneden
1 laurierblaadje
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 pak gezeefde tomaten
1 pak lasagne bladeren
bosje basilicum
olijfolie
1 bol mozzarella
geraspte kaas(ik gebruik een mengsel van belegen en parmezaan)
Voor de bechamelsaus:
50 gram bloem
500 ml koude melk
suiker
peper/zout
Hoe maak je het klaar???
– Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en fruit de ui glazig, voeg halverwege de knoflook en rode peper toe.
– Voeg het gehakt toe en bak dit mee.
– Breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder, italiaanse kruiden en de sambal.
– Voeg als het gehakt bijna klaar is de blikjes tomatenpuree toe en bak kort mee.
– Voeg dan het blikje tomatenstukjes toe en het pak gezeefde tomaten.
– Voeg een klein beetje suiker toe en laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen.
– Maak ondertussen de bechamelsaus klaar.
– Verwarm de boter…zachtjes laten smelten…laat het niet bruin worden.
– Dan de bloem erdoor roeren en verwarmen.(dit wordt een soort klont, maar dat komt goed)
– Voeg dan beetje bij beetje de melk erdoor en roer met een garde goed door.
– Laat het koken en zorg dat je blijft roeren tot je een dikke saus hebt.
– Breng de bechamelsaus op smaak met zout en peper.
– Vet een lasagne schaal in.
– Bedek de schaal met een laagje saus en een laagje bechamelsaus
– Beleg dan met lasagne vellen
– Beleg weer met een laag saus, een laag bechamelsaus, wat basilicumblaadjes en wat geraspte kaas en herhaal dit totdat alles op is.
– Bestrooi de ovenschaal ten slotte met geraspte kaas en de plakjes mozzarella en strooi er ook wat peper en paprikapoeder overheen.
– Serveer met een heerlijke focaccia en een frisse salade en natuurlijk niet te vergeten een heerlijke wijn!
BUON APPETITO!!!
Hoe hoog moet de oven en hoe lang moet de lasagna erin?