Ik heb er weer een nieuwe verslaving bij….Kippenvleugels. Je kan hier zoveel mee variëren, dat de komende (zomer) maanden diverse kippenvleugels online gaan komen. Ik heb al eens kippenvleugels gemaakt die gemarineerd waren in cola en whisky. Dit keer heb ik kippenvleugels gemaakt die gemarineerd zijn in een kant en klare rub, namelijk die van LetzQ. LetzQ heeft 3 rubs, een Chicken, een Pork en een Beef. Binnenkort komt er een uitgebreid artikel online over deze rubs. Maar goed, B4men zou B4men niet zijn als ikzelf ook niet wat toegevoeg. Als je niet van pittig houdt, voeg dan wat minder sambal toe. Het is wel belangrijk dat de kippenvleugels minimaal 4 uur kunnen marineren, het liefst nog langer.
Wat heb je nodig voor de pittige kippenvleugels
1 kilo kippenvleugels
scheut zonnebloemolie
2 flinke eetlepels sambal
5 el tomaten ketchup
4 el ketjap manis
2 el LetzQ Chicken Rub (een andere Chicken Rub kan ook)
Hoe maak je de kippenvleugels klaar
– Meng alle ingrediënten en voeg de vleugels toe
– Meng met je handen goed de kippenvleugels door de marinade
– Laat de kippenvleugels minimaal 4 uur marineren in de koelkast (liefst dus langer)
– Maak ze het liefst klaar op de BBQ, heb je geen BBQ, lees dan verder hoe je de kippenvleugels moet bereiden.
– Verwarm de oven voor op hetelucht 220 graden
– Leg op een rooster een vel bakpapier en leg daar de kippenvleugels op
– Bak de kippenvleugels voor 15 minuten en draai ze dan om voor nog eens 10 minuten. (zoals ik al vaker aangegeven heb, dit kan per oven verschillen let hier dus op)
En dan nu aanvallennnnnnn!!!!!! De volgende dag zijn ze koud ook erg lekker 😉