Deze kippenvleugels zijn echt niet voor watjes! Ze zijn pittig door de sambal en rokerig door de whisky, wil je ze nog rokeriger, leg ze dan op de bbq. *Mijn bbq is helaas gesneuveld, dus heb ik ze klaargemaakt in de oven. bij deze vleugels lik je echt je vingers bij af en eigenlijk kan je er niet genoeg van maken. De volgende dag zijn ze trouwens misschien nog wel lekkerder. Verder maak ik er niet teveel woorden aan vuil behalve dat je ze echt MOET proeven hahaha.
*Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik inmiddels in het bezit van The Basterd, dus bij mij gaan de vleugels niet meer de oven in maar alleen nog op de BBQ 🙂
O ja, je moet de kippenvleugels wel al s’morgens klaarmaken als je ze s’avond wilt eten. Dit moet omdat de kippenvleugels eerst gekookt worden en de kippenvleugels dan eerst helemaal moeten afkoelen. Verder is het heel weinig werk hoor, dus laat je hier niet door afschrikken!
Wat heb je nodig voor de kippenvleugels
– 1 kilo kippenvleugels
– 2 eetlepels sambal, ik gebruik altijd sambal badjak extra heet
– 2 eetlepels cajunkruiden
– 125 ml Laphroaig select, of een andere rokerige whisky
– 4 teentjes knoflook, geperst
– 12 eetlepels ketchup
– 300 ml cola
Hoe maak je de kippenvleugels
1. Meng in een grote mengkom de sambal, cajunkruiden, whisky, knoflook, ketchup en de cola
2. Voeg de kippenvleugels toe
3. Laat minimaal een uur eventjes marineren
4. Zet een stoofpan op het vuur en voeg de kippenvleugels met marinade toe
5. Breng het geheel aan de kook
6. Laat het 50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten
7. Laat nu de kippenvleugels met marinade helemaal afkoelen, dit zorgt ervoor dat de saus iets kan indikken
8. Leg nu de kippenvleugels of op de bbq of in een voorverwarmde hetelucht oven op 200 graden. Smeer de kippenvleugels eerst nog goed in met de marinade.
9. Bak de kippenvleugels dan ongeveer 15 minuten. Voor een knapperig velletje is het lekker als je de kippenvleugels ook nog eventjes onder de grill doet in de oven.(dit geldt natuurlijk niet als je ze op de bbq klaarmaakt) Hoelang is heel afhankelijk van je oven, blijf hier dus bij.
Ik heb deze gister met het mooie weer gemaakt op de BBQ. Ze waren heel lekker.
“3. Laat minimaal een uur eventjes marineren”
20 minuten was ook genoeg;)
Beste Hans, goed om te horen dat ze lekker waren. Uiteraard wist ik dit al 😉 inderdaad 20 min kan ook de smaak wordt intenser als je het langer marineren.
Hoi, had je recept via een facebook link van b4men.nl
Was erg lekker na onze whiskey proeverij. Zie ook mijn fb nico Broekhof !
Lekker recept, bij gebrek aan Laphroaigh maar Tallisker Storm gebruikt, smaakte goed!!
Vandaag gemaakt met Talisker Skye. En laat het een nachtje marineren. Zal de smaak nog heftiger zijn. Ben erg benieuwd!
Hoi Leroy,
Ik was even benieuwd hoe de Kippenvleugels geworden waren?
Nachtje dus laten marineren. In de ochtend een uur gekookt. En laten afkoelen.
Pas rond een uur of 19.00 op de bbq gedaan. De bijna 2 kilo was helemaal op.
Was dus enorm goed gelukt. De marinade was ook diep in het vlees getrokken.
Heb het recept al flink gedeelt ????
Echt een geweldig recept welke door allen aanwezigen beaamt werd. TOP!! Ga zo door