Wat is lekker eten toch ontzettend belangrijk. Als je weet dat je s’avond heerlijk gaat eten kan je dag toch bijna niet meer stuk. Van de week had ik zo’n dag. Mijn vriendin had weer eens in de keuken staan experimenteren en daar is echt zo’n lekker recept uitgekomen (ja ik weet het, dat zeg ik iedere keer) maar het is echt waar!!! Ik ga hier geen woorden meer over vuil maken, lees het recept, print het uit en maak het klaar! Laat me weten hoe lekker je het vond 🙂 Check ook eens onze nieuwe foodblog Familie over de Kook!
Wat het heb je nodig voor de kippendijen in Cognac Roomsaus
600 gram kippendijen, in stukken gesneden
flinke hand verse peterselie, fijngesneden
2 el olie
1 el roomboter
2 flinke ui, gesnipperd
2 flinke tn knoflook, fijngehakt
100 ml water
1 bouillonblokje
200 ml slagroom
flinke hand verse bieslook, fijngesneden
scheut cognac, ik gebruikte de Remy Martin 1738
1/2 el sambal badjak
2 tl suiker
peper/zout
Hoe maak je de kippendijen in Cognac Roomsaus klaar
- Verhit in een grote pan 2 el olie en 1 el roomboter
- Bak de kippendijen met 1/2 el sambal en peper/zout
- Haal het vlees uit de pan, voeg nog een scheut olie toe en fruit de uien met de knoflook
- Voeg 100 ml water, 200 ml slagroom en 1 bouillonblokje toe en breng dit aan de kook
- Laat het even een paar minuten koken zodat de saus wat kan indikken
- Voeg dan een flinke scheut cognac toe en de gesneden peterselie en bieslook
- Breng verder op smaak met 2 tl suiker en flink wat peper/zout
- Voeg de kippendijen toe en dek de pan af
- Laat de kippendijen op heel laag vuur 20-30 minuten zachtjes pruttelen. (blijft de saus te waterig haal dan de deksel van de pan tijdens het sudderen)
- Serveer met pasta, zelfgemaakte friet of lekker vers stokbrood
Dankjewel voor het delen van dit recept, heb binnenkort een date en piekerde over het eten… nu dus niet meer want ziet er heerlijk uit ???? Greetings xxx