Ik had in huis een hoop uien en een zak paprika’s. De paprika’s moesten echt gegeten gaan worden, anders zouden ze in de prullenbak belanden en dat is toch zonde! Na een beetje zoeken voor inspiratie op Pinterest kwam ik uit op Faijta wraps. Zoals jullie inmiddels weten gebruiken wij bijna nooit pakjes en/of zakjes, dus ook de kruiden voor de Faijta kip is zelfgemaakt. Dit is echt zoveel lekkerder en echt in een seconde klaargemaakt. Ik raad iedereen dan ook aan om gewoon eens te investeren in wat kruiden die je standaard thuis in je kruidenkastje moet hebben staan. Als je eenmaal een basis hebt in kruiden, hoef je ook nooit meer van die kant en klare pakketten te halen. Scheelt je ook weer in je portemonnee 🙂
Wat heb je nodig voor de Faijta Wraps
*recept is voor 4 personen, dan heb je 2 wraps per persoon
4 kipfilets in reepjes gesneden
3 tn knoflook, fijngehakt
2 grote uien, in halve ringen gesneden
3 paprika’s in reepjes gesneden
8 wraps, voor zelfgemaakte wraps klik hier (is echt veel lekkerder dan die kleffe kant en klare wraps)
Seroendeng Sedap (nootjes in kokos rasp)
Griekse yoghurt
1 avocado
zwarte peper/zeezout
chilivlokken
citroensap
150 gram geraspte kaas (ik gebruik jong en belegen)
Voor de Faijta kruidenmix
1 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 tl paprikapoeder
1,5 tl komijn
1/2 tl cacaopoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl zwarte peper gemalen
1 tl zeezout
Hoe maak je de Faijta Wraps klaar
- Meng alle kruiden voor de Faijta kip in een vijzel en stam deze fijn
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
- Vet een ovenschaal in met olijfolie
- Verwarm op hoog vuur een grote wok met een flinke scheut olie
- Bak de kip met de Faijta kruiden gaar
- Voeg de gesneden paprika’s, uien en knoflook toe en bak dit even kort mee. (de paprika en uien moet knapperig blijven)
- Beleg de wraps met de Faijta kip en bestrooi met geraspte kaas
- Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal
(wij aten het dit keer met zijn 2’en, dus vandaar dat ik het overgebleven Faijta kip over de wraps heen gedaan heb)
Bestrooi de wraps met flink wat kaas en zet het in de oven voor ongeveer 10/15 minuten. (de kaas moet goed gesmolten zijn)
Serveer met een snelle quacamole en Griekse yoghurt dip!
Recept snelle quacamole:
1 avocado
gemalen zwarte peper en zeezout
1 el citroensap
1/2 tl chilivlokken
Prak de avocado fijn en breng op smaak met zwarte peper, zeezout, chilivlokken en citroensap
Super simpel, super lekker!
Recept Griekse yoghurt dip:
4 flinke el Griekse yoghurt
1,5 el citroensap
flink wat gemalen zwarte peper en zeezout
1 tl chilivlokken
Alles mengen en klaar is kees. (ook super lekkere dip voor bij een zak chips 🙂 )
Eet Smakelijk 😉