Dit recept van kip met chilisaus is zo makkelijk en zo snel te maken dat ik jullie dit niet wil onthouden. Het voordeel van dit ovengerecht is dat je het met van alles kan eten. Niet heel verwonderlijk denk, maar wij eten hem het liefst met zelfgemaakte friet. Je kan deze kip echter ook met bami, nasi of met stokbrood eten. Mocht je nu overhouden, geen probleem! Pluk de overgebleven kip en bak de volgende dag even op in een koekenpan met wat olie. Serveer op een vers pistoletje met sla, bosui en wat extra chilisaus…super lekker!
Wat heb je nodig:
750 gram kipfilet
1/2 bosje peterselie
bekertje crème fraîche
200 ml chilisaus
4 bosui
zeezout/zwarte peper
50/75 gram geraspte kaas
Hoe maak je kip met chilisaus klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 hetelucht
- Dep de kipfilets droog
- Bestrooi ze met zeezout en zwarte peper
- Vet een ovenschaal in met olie en leg de kipfilets erin
- Meng de crème fraîche met de chilisaus
- Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus
- Verdeel de saus over de kipfilets
- Hak de bosui in fijne ringetjes en bestrooi de helft hiervan over de kip
- Bestrooi nu de kip met de kaas en bak de chili kip 30 minuten in de oven
- Als de kip klaar is, bestrooi met de overgebleven lente ui en besprenkel eventueel wat extra chilisaus over
- Serveer met hetgeen wat jij lekker vindt!
Zo simpel kan het leven zijn 🙂
EET SMAKELIJK!