Keftedes met tzatziki, lekker voor het hele gezin. Kedtedes zijn eigenlijk gehaktballetjes, maar dan op zijn grieks. Ze kunnen gekruid worden met oregano, munt, tijm, rozemarijn of peterselie. Meestal worden ze geserveerd met een tomatensaus, maar ik laat jullie vandaag zien dat je ze ook op een andere manier kan eten. Vandaag gaan we ze eten met een heerlijke tzatziki en pitabroodjes.
Wat heb je nodig???
voor de tzatziki:
-1/2 komkommer
-500 ml turkse/griekse yoghurt
-2 teentjes knoflook
-olijfolie
Voor de keftedes:
-500 gram lams gehakt
-2 witte boterhammen
-2 uien
-5 takjes oregano
-1 ei
-melk
-zout/peper/paprikapoeder/chilipoeder/gemalen komijn
-tomaten,sla en pitabroodjes(dit is voor het serveren)
Hoe maak je het???
De tzatziki:
-Schil de komkommer en rasp hem dan grof, bestrooi met een snufje zout en druk het sap er goed uit.
-Meng de turke/griekse yoghurt met 2 el olijfolie en pers er 2 teentjes knoflook bij…roer goed door.
-Voeg de geraspte komkommer toe en meng het geheel,breng op smaak met peper en zout en druppel er nog wat olijfolie overheen.
De keftedes:
-Week het brood in koude melk.
-Snipper de uien en hak 1 teentje knoflook fijn.
-Was de oregano en hak ongeveer de helft fijn.
-Druk het brood uit en kneed het lamsgehakt met het brood, ei, de helft van de uiensnippers, de fijngehakte oregano, knoflook, peper/zout, paprikapoeder, snufje chilipoeder en wat gemalen komijn.
-Vorm van het gehaktmengsel ongveer 20-24 kleine ovalen keftedes(gehaktballetjes).
-Bak of gril de keftedes om en om in ongeveer 10 minuten.
Serveer de keftedes in een lekker pitabroodje met de tzatziki, tomatenstukjes, de overgebleven ui, de resterende oregano en verse knapperige sla.