Heerlijke kipsaté voor op de BBQ met homemade pindasaus.

Een gerecht hoeft niet altijd maar heel moeilijk te zijn en je hoeft voor een lekker gerecht ook niet altijd maar uren in de keuken te staan. Deze kipsaté is zo makkelijk te maken, het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. Het lekkerst is deze kipsaté als de kipfilet of kippendijen een hele dag lekker heeft kunnen marineren in de marinade. Als wij deze saté eten krijgen we altijd de vraag hoe deze klaargemaakt is, vandaar dat ik hem toch maar op de blog zet. Ik zal eerlijk zijn dat ik het persoonlijk geen “blogwaardig” recept vond omdat het echt heel erg simpel is. Het gebruik van kippendijen of kipfilet is heel persoonlijk. De meeste “echte” bbq’ers vinden dat je kippendijen moet gebruiken omdat dit malser is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook weleens lekker vind om juist wat steviger vlees te eten en dan is kipfilet meer dan prima. Kipfilet heeft alleen als nadeel dat het sneller taai wordt en is dus wat lastiger te bereiden dan kippendijen. Voor deze kipsaté heb ik kipfilet gebruikt en deze viel zowat zo van zijn stokje af, zo mals 🙂

Wat heb je nodig voor deze kipsaté:

image

recept is genoeg voor 4/5 personen

4 kipfilets, van goede kwaliteit

2 el sambal badjak of sambal manis

3 el ketjap manis

2 el honing

2 tl gemberpoeder

2 tl knoflook poeder

image image image image

Hoe maak je de kipsaté klaar:

  • Snijd de kipfilets in blokjes (niet te klein)
  • Leg de kipfilet blokjes in een mengkom en voeg de sambal, ketjap manis, honing, gemberpoeder en knoflookpoeder toe
  • Roer de kipfilet blokjes door alle kruiden, dek af met folie en laat minimaal 12 uur marineren in de koelkast (hoe langer hoe beter)
  • Zet de BBQ aan
  • Rijg de blokjes aan de stokjes (hahaha klinkt wel grappig) en bak ze gaar op de BBQ

Klaar is kees!

image image

Serveer met friet en pindasaus

Ook de pindakaas maak ik altijd zelf klaar, niets is zo smerig als kant en klare pindasaus. Deze pindasaus maken is echt net zoveel werk als de saus in de supermarkt kopen. Ik varieer altijd best wel veel met pindasaus, maar dit recept vind iedereen altijd er lekker en is echt super simpel.

Wat heb je nodig voor zelfgemaakt pindasaus

3 flinke eetlepels pindakaas

4 el ketjap manis (of meer naar persoonlijke smaak)

1,5 el sambal badjak of zelfgemaakte sambal

1 el suiker

water, ook weer naar persoonlijke dikte

Hoe maak je zelfgemaakte pindasaus:

Super simpel, gewoon alles mengen met elkaar en naar persoonlijk smaak voor dikte water toevoegen. Als de saus de gewenste dikte heeft, verwarm het dan al roerend kort op het vuur.

Wil je variëren, voeg dan 1 el ketchup toe, of een klein beetje knoflookpoeder, wil je hem pittiger dan voeg je meer sambal toe. Zo zie je, met dit basisrecept kun je meerdere kanten op.

Ik zeg eet smakelijk!

image image

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer