De laatste keer werd er super enthousiast gereageerd op een healthy gerecht wat wij geplaatst hadden op B4men. Nu is het echt niet zo dat wij alleen maar ongezond koken thuis, maar opletten op de kcal inname dat doen wij inderdaad niet. Een pasta met een lekkere roomsaus, een burger met een flinke klodder saus of een super lekkere brownie als nagerecht met extra ijs en slagroom, wij zeggen er geen NEE tegen. Nu is het wel zo dat wij alles zelf klaarmaken, er wordt hier thuis nooit uit pakjes of zakjes gekookt. Echter worden wij ook een jaartje ouder en de kilo’s vliegen er makkelijker aan dan af, dus proberen we nu een heeeeeeel klein beetje op te letten. Deze pasta is echt super makkelijk, super snel en super lekker. Het is tevens een goed basis recept, want met een klein beetje extra werk kun je er een heerlijke roomsaus van maken door alleen een bekertje crème fraîche aan toe te voegen of een scheutje witte wijn of nog lekkerder allebei 😉
Wat heb je nodig:
Recept is voor 4 personen
300 gram pasta
20 gamba’s
2 tl chilivlokken
zwarte peper/ zeezout
2 tn knoflook, fijngehakt
1 grote ui, gesnipperd
zak verse spinazie
olijfolie extra vierge
Parmezaanse kaas
plakjes pancetta
honing (vergeten op de foto te zetten)
Hoe maak je het klaar:
– Zet de BBQ aan
– Kook de pasta en giet af, besprenkel alvast met een klein beetje olijfolie
– Meng de gamba’s met 2 tl chilivlokken, peper, zout en wikkel ze in de pancetta
– Bak de gamba’s gaar op de BBQ
– Fruit de uien met de knoflook en peper en zout op middelhoog vuur
– Voeg een klein beetje honing toe en bak dit kort mee
– Voeg de spinazie toe en bak kort mee, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken
– Breng op smaak met wat extra peper en zeezout
– Voeg de pasta toe aan het spinazie mengsel en roer dit goed door elkaar
– Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met olijfolie extra vierge en Parmezaanse kaas
– Wij houden van pittig, dus ik heb nog extra wat chilivlokken en zwarte peper eroverheen gedaan
– Leg per persoon 5 gamba’s over de pasta
Buon Appetito
Zoals je ziet is het echt super snel en makkelijk klaar te maken.
Nog meer lekkere gerechten (niet allemaal even gezond 🙂 )
Waan je even in het buitenland met deze kruidige kip in kokosmelk