Een enorme “healthy food” trend zijn pizza’s gemaakt met een bodem van bloemkool(deeg). Huh??? Een bodem van bloemkool?? Yep! Nu kan je ervoor kiezen om alleen bloemkool als bodem te gebruiken, maar dit lijkt mij persoonlijk niet zo heel erg lekker en het is best een behoorlijk klus om te maken. Zoals jullie weten maken wij altijd de recepten op B4men helemaal zelf, maar soms moet je gewoon een uitzondering maken. Wij kregen pas geleden een pakket opgestuurd met allemaal lekkere dingen erin, waaronder 2 pizza bodems van *Magioni. Ik kende het persoonlijk niet, maar Marie Louise stond nog net niet te juichen naast me. Zij was heel erg nieuwsgierig naar deze bodems, omdat het een mix is van bloemkool en bloem. Voor de zekerheid heeft ze van het recept wat ze bedacht en klaargemaakt heeft foto’s gemaakt, zodat als het lekker zou zijn, het recept op de blog kon. En lekker was het! Normaal vinden wij allebei kant en klare bodems echt niet lekker en daarom maken wij altijd zelf onze eigen pizzabodems. Voor deze bodems willen wij echter wel een uitzondering maken en ze zijn ideaal als je gezond en snel een pizza wilt eten.
Wat heb je nodig:
2 Magioni crosta pizzabodems
1 teentje knoflook, geperst
1 tl chilivlokken
1,5 tl gedroogde Italiaanse kruiden
125 gram ketchup, voor dit recept heb ik de Bio Bandits ketchup gebruikt (wij proberen gezonder en bewuster te gaan leven, meer hierover in een aparte blogpost)
1 ui, fijn gesneden
2 bakjes kipfilet neutraal (nog niet heel bewust maar de bestelling met bewust vlees is onderweg 🙂 )
1 klein blikje mais, uitgelekt
1 klein blikje kidneybonen, uitgelekt
zwarte peper/ zeezout
1 tl komijnpoeder
1 tl kerriepoeder masala
1 tl paprikapoeder
gemengde sla naar keuze
Italian Flakes
handje geraspte kaas
3 flinke el yoghurt
1/2 tl knoflookpoeder
flinke scheut citroensap
zwarte peper/ zeezout
chilivlokken
handje gehakte peterselie
2 avocado’s, in stukjes gesneden
Hoe maak je het klaar:
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
- Verhit olie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur
- Voeg na 2 minuten de knoflook, chilivlokken, peper, zout en Italiaanse kruiden toe en bak kort mee
- Voeg de tomatenketchup toe en een klein scheutje water
- Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen
- Verhit in een andere koekenpan tevens een scheutje olie
- Voeg de kip toe
- Breng op smaak met peper, zout, komijnpoeder, kerrie masala en de paprikapoeder
- Bak het geheel voor ongeveer 2 a 3 minuten en haal het van het vuur
- Verdeel de pittige tomatensaus over de bodems
- Beleg met de kruidige kip
- Verdeel de kidneybonen en maïs over de pizza
- Bestrooi met geraspte kaas en bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven
Ga nu verder met de saus
- Meng 3 flinke eetlepels met 1/2 tl knoflookpoeder, zwarte peper, zeezout, chilivlokken en een flinke scheut citroensap en meng het geheel
- Voeg de gehakte peterselie toe en roer dit goed door de saus
- Giet er eventueel wat olijfolie extra vierge overheen
- Als de pizza uit de oven komt garneer hem dan met een handje sla, de Italian Flakes, avocado stukjes en de frisse yoghurt saus
Buen provecho, ofwel eet smakelijk!
*Voordat jullie denken dat ik betaald krijg om hierover te schrijven, ik heb het pakket opgestuurd gekregen als bedankje voor alle recepten die wij op de blog klaarmaken. Ik schrijf dit recept dus geheel vrijblijvend!