Deze taart zie je momenteel zoveel voorbij komen op Instagram, dat ik niet kon achterblijven. Ik heb het recept gebruikt van Jamie Oliver uit het Jamie 30 minuten kookboek. Hier staan heel veel lekkere gerechten in en het voordeel van een recept is dat je het natuurlijk altijd nog naar eigen smaak kan aanpassen. Nu doe ik dit vaak en ook nu heb ik sommige ingrediënten weer iets aangepast.
Wat heb je nodig voor de spinazie fetakaas taart
100 gram pijnboompitten
5 eieren maat M
300 gram fetakaas
100 gram geraspte extra belegen kaas
1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
1 citroen(heb je het schil van nodig)
flinke klont roomboter
olijfolie
400 gram jonge spinazie
1 pak filodeeg(270 gram)(laat op tijd ontdooien voor het gerecht)
nootmuskaat poeder
cayennepeper/zout/peper
Hoe maak je het klaar
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan
– Als ze mooi goudbruin zijn haal ze dan van het vuur
– Breek de eieren in een mengkom en kruimel hier de fetakaas bij
– Roer er de geraspte kaas door, gemalen zwarte peper, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, geraspte schil van de citroen en een scheutje goede olijfolie
– Roer vervolgens de pijnboompitten erdoor
– Verwarm een flinke klont roomboter in een pan en bak de spinazie tot alles mooi geslonken is
– Roer de spinazie door het eimengsel en voeg 2 theelepels nootmuskaat toe
– Pak een vel bakpapier en vet dit in met olijfolie
– Maak een prop van het bakpapier en leg het daarna plat op het aanrecht
– Leg op het bakpapier 4 vellen filodeeg en vet dit in met wat olijfolie (maakt niet uit als het iets scheurt)
– Bestrooi het filodeeg met zout, peper en cayennepeper
– Herhaal deze stap tot alle filodeeg op is
– Neem een ovenvaste pan en leg hier het bakpapier met filodeeg in
– Giet het spinazie-fetakaas mengsel erin
– Vouw het filodeeg over het mengsel en bak even kort op laag vuur (ongeveer 5 minuten)
– Zet dan de pan in de oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot het mooi goudbruin kleurt
Serveer met een goed glas wijn en geniet! Eet Smakelijk.
Tip: Heb je over, bewaar hem dan tot de volgende dag, de taart is heerlijk als een koude snack of tapas.