Ik weet dat ik het waarschijnlijk al vaker verteld heb op de blog, maar dit is echt één van de lekkerste recepten die ik ooit gemaakt heb voor de blog. Ook dit gerecht is weer super makkelijk te maken. Het enige wat je een klein beetje nodig hebt is geduld, dit omdat de kip ongeveer 12 uur (langer mag) moet marineren. Wij hebben het gegeten op een zelfgemaakte flatbread, maar wil je geen brood bakken (is maar 10 min werk hoor) dan kan je natuurlijk ook ander brood gebruiken. Het loont alleen wel om eventjes iets meer moeite te doen voor de bierkip met spicy biermayo, ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.
Wat heb je nodig voor de flatbread met bierkip en spicy biermayonaise
voor de flatbread:
– 350 gram bloem
– 2,5 tl bakpoeder
– 1 tl baksoda (of 1 extra tl bakpoeder)
– snuf zeezout
– 350 gram Griekse yoghurt
voor de bierkip:
– 3 kipfilets, in stukjes gesneden (niet te klein)
– 1 flesje bier, ik gebruik Warsteiner
– 1 el ketjap manis
– 2 tl gemberpoeder
– 1 tl uienpoeder
– 2 tl knoflookpoeder
– 3 tl paprikapoeder
– 1 el sambal manis
– 2 el honing
voor de garnering:
– 1 avocado, in blokjes
– 2 bosui, in ringetjes gesneden
– 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– uitgebakken bacon/ontbijtspek
voor de saus:
– 3/4 el mayonaise
– 1 tl zwarte peper gemalen
– 1 tl gemalen zeezout
– 1 tl cayennepeper
– 1 tl chilivlokken
– 1 tl knoflookpoeder
– 2 el bier
Hoe maak je de flatbread met bierkip en spicy biermayonaise klaar
Bierkip:
- Meng in een grote mengkom het bier met de ketjap manis, gemberpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, sambal en honing
- Voeg de blokjes kipfilet toe en meng de kipfilet blokjes goed door de marinade
- Dek de kom af met plastic folie en zet in de koelkast voor minimaal 12 uur
- Als de kipfilet lang genoeg heeft gemarineerd, rijg ze dan aan saté stokjes en bak op op de bbq gaar (heb je geen bbq, bak ze dan in een grillpan)
Flatbread:
- Mix de bloem met het bakpoeder, baksoda en een flinke snuf zeezout
- Voeg de Griekse yoghurt toe en kneed tot je een smeuïg deeg hebt (het deeg blijft iets plakkerig)
- Verdeel het deeg in 5/6 stukken
- Bestrooi een flinke hoeveelheid bloem op het aanrecht en druk de deegballen uit tot een ovaal vorm van ongeveer 0,5 cm
- Bak de flatbreads gaar op de bbq of in een grillpan (ongeveer 2 minuten per kant)
Spicy biermayonaise:
- Meng de mayonaise met alle specerijen en 2 el bier
Nu je alle afzonderlijke producten klaar hebt, kan je beginnen met het opbouwen van het meest lekkerste broodje wat je ooit gegeten hebt.
- Smeer een flatbread in met de spicy biermayo, leg hierop de kip en de garnering en leg er vervolgens nog een flinke klodder saus op! (Hoe meer saus hoe beter)
Check ook eens onze kookblog Familie over de Kook. Super lekkere recepten door en voor het hele gezin!