Het is weer burgertijd!!!!!! Geloof me, je kan nooit genoeg burger recepten hebben. Het kan jullie dan ook niet ontgaan zijn, dat wij heel veel burgers eten. Gelukkig sport ik tegenwoordig wat meer, anders was ik nu echt tonnetje rond geweest. Natuurlijk eten wij niet alleen maar ongezond. Momenteel zijn we ook meer aan het experimenteren met gezondere gerechten, maar dat is soms best wel lastig als dat eigenlijk niet in je systeem zit. Deze cheeseburger is alles behalve gezond. Veel vlees, veel kaas en veel saus, niet geschikt voor de “healthy lovers” onder ons.
Double Cheeseburger
Wat heb je nodig voor de burger:
600 gram gehakt, half om half
1 tl gemalen zeezout
1 tl gemalen peper
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
snufje knoflookpoeder
snufje uienpoeder
1,5 tl paprikapoeder
0,5 tl cayennepeper
(optioneel 1 eidooier)
plakjes cheddar kaas
hamburgerbroodjes naar keuze
Wat heb je nodig voor de saus:
3 el mayonaise
1 tl cayennepeper
1,5 el whisky naar keuze (gebruik je een bourbon dan krijg je een zoetere saus dan wanneer je een rokerige whisky gebruikt, ik geef bij deze burger de voorkeur aan een bourbon)
1,5 tl paprikapoeder
0,5 tl knoflookpoeder
snuf zeezout en snuf zwarte gemalen peper
2 grote uien, in halve ringen gesneden
2 el honing
1 el sambal badjak
zwarte peper/zeezout
Hoe maak je de Double Cheeseburger klaar
De burger:
- Kneed alle kruiden door het gehakt met eventueel 1 eidooier
- Vorm er 8 platte burgers van en laat deze eventjes opstijven in de koelkast
- Bak de burgers op een grillpan mooi goudbruin en leg op alle burgers 1 plakje cheddar kaas
- Stapel de burgers op elkaar en laat even in de pan liggen tot de kaas goed gesmolten is
* Rooster eventueel de broodjes onder de grill in de oven of op een schone grillpan
De saus:
- Super simpel, gewoon alle ingrediënten mengen met elkaar
De pittige gekarameliseerde uien:
- Bak de uien in een koekenpan met een snuf zwarte peper en zeezout voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur
- Voeg de sambal en honing toe en hussel even goed door elkaar op middelhoog vuur
- Zet het vuur laag en laat de uien karameliseren voor ongeveer 10-15 minuten (vergeet niet tussentijds te roeren)
Nu kan je de burger gaan opbouwen! Beleg je broodje met een klein beetje ijsbergsla, de Double Cheeseburger, augurk, tomaat, gekarameliseerde ui en natuurlijk een flinke hoeveelheid saus.
Dit is absoluut niet netjes te eten! Een advies voor alle baardmannen, zorg voor een slabbetje 😉