Double Cheeseburger met pittige whisky saus

Het is weer burgertijd!!!!!! Geloof me, je kan nooit genoeg burger recepten hebben. Het kan jullie dan ook niet ontgaan zijn, dat wij heel veel burgers eten. Gelukkig sport ik tegenwoordig wat meer, anders was ik nu echt tonnetje rond geweest. Natuurlijk eten wij niet alleen maar ongezond. Momenteel zijn we ook meer aan het experimenteren met gezondere gerechten, maar dat is soms best wel lastig als dat eigenlijk niet in je systeem zit. Deze cheeseburger is alles behalve gezond. Veel vlees, veel kaas en veel saus, niet geschikt voor de “healthy lovers” onder ons.

Double Cheeseburger

Wat heb je nodig voor de burger:

600 gram gehakt, half om half

1 tl gemalen zeezout

1 tl gemalen peper

1 tl paprikapoeder

1 tl kerriepoeder

snufje knoflookpoeder

snufje uienpoeder

1,5 tl paprikapoeder

0,5 tl cayennepeper

(optioneel 1 eidooier)

plakjes cheddar kaas

hamburgerbroodjes naar keuze

pb052060Wat heb je nodig voor de saus:

3 el mayonaise

1 tl cayennepeper

1,5 el whisky naar keuze (gebruik je een bourbon dan krijg je een zoetere saus dan wanneer je een rokerige whisky gebruikt, ik geef bij deze burger de voorkeur aan een bourbon)

1,5 tl paprikapoeder

0,5 tl knoflookpoeder

snuf zeezout en snuf zwarte gemalen peper

pb052055Pittig gekarameliseerde uien:

2 grote uien, in halve ringen gesneden

2 el honing

1 el sambal badjak

zwarte peper/zeezout

Hoe maak je de Double Cheeseburger klaar

De burger:

  • Kneed alle kruiden door het gehakt met eventueel 1 eidooier
  • Vorm er 8 platte burgers van en laat deze eventjes opstijven in de koelkast
  • Bak de burgers op een grillpan mooi goudbruin en leg op alle burgers 1 plakje cheddar kaas
  • Stapel de burgers op elkaar en laat even in de pan liggen tot de kaas goed gesmolten is

pb052064 pb052065 pb052067

* Rooster eventueel de broodjes onder de grill in de oven of op een schone grillpan

De saus:

  • Super simpel, gewoon alle ingrediënten mengen met elkaar

pb052061

De pittige gekarameliseerde uien:

  • Bak de uien in een koekenpan met een snuf zwarte peper en zeezout voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de sambal en honing toe en hussel even goed door elkaar op middelhoog vuur
  • Zet het vuur laag en laat de uien karameliseren voor ongeveer 10-15 minuten (vergeet niet tussentijds te roeren)

pb052056 pb052058 pb052059

Nu kan je de burger gaan opbouwen! Beleg je broodje met een klein beetje ijsbergsla, de Double Cheeseburger, augurk, tomaat, gekarameliseerde ui en natuurlijk een flinke hoeveelheid saus.

Dit is absoluut niet netjes te eten! Een advies voor alle baardmannen, zorg voor een slabbetje 😉

pb170075 pb170076 pb170080 pb170081 pb170085 pb170086

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer