Foodporn
Deze burger is zo onwijs lekker en “moet” je zeker een keertje klaarmaken. Het is geïnspireerd op de Beercan Buger, maar B4men zou B4men niet zijn als wij er toch niet een eigen twist aan zouden geven. Nu zag ik pas op tv een reclame voorbij komen van Stufz, een plastic apparaat waarmee je gevulde hamburgers kan maken. Super, dat is nog eens een goede uitvinding! Dat leek me wel wat. Ja, ik weet het, ik lijk wel zo’n verveelde huisvrouw die de hele dag Tell Sell aan het kijken is en al haar geld opmaakt aan allerlei onzin dingen. Enig verschil, ik ben wel uit mijn luie stoel gekomen en ik ben naar de winkel gegaan om zo’n ding te kopen. (consument hé 😉 )Misschien zou het een enorme miskoop worden, zoals vaak met dat soort producten, maar ik had goede hoop dat het een geweldige toevoeging zou zijn aan mijn keukengerei. Helaas, wat een enorme miskoop!!! 15 euro naar de !@#%^, wat een ongelofelijk klere ding! Het leek zo makkelijk op de reclame, maar het doet helemaal niets van wat je op de reclame ziet. Na een hoop gevloek en getier heb ik besloten om het maar anders te doen. Enig voordeel van het apparaat is dat het een perfecte vorm heeft voor een dikke hamburger en het heeft een uitneembare bodem. Door zelf maar een uitkeping te maken in de vorm en daarna weer een laag gehakt eroverheen te doen, is het me door de uitneembare bodem toch gelukt om een perfect gevulde hamburger te maken. Je zou het dus thuis ook makkelijk kunnen maken met een uitsteek vorm, bespaard je weer 15 euro.
Het recept van vandaag: gevulde bacon hamburger met pit!
Wat heb je nodig voor de gevulde bacon hamburger
hoeveelheden zijn voor 4 hamburgers
– 600 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 tn knoflook, fijngesneden
– hand peterselie, fijngehakt
– verse rozemarijn blaadjes, fijngehakt
– 1 rode peper, fijngesneden
– 2 tl sambal badjak extra heet
– flink wat geraspte cheddar kaas
– peper/zout
– 1 tl gerookte paprikapoeder hot
– 1 tl kerriepoeder
– plakjes bacon
– hamburger broodjes
– sla
– tomaten
– mayonaise
– ketchup
– calvé brazilian spicy churrasco saus
Hoe maak je de gevulde bacon hamburger klaar
– Breng het gehakt op smaak met peper, zout en 2 tl sambal
– Kneed met je handen het gehakt goed door elkaar
– Verhit in een koekenpan olijfolie en fruit de ui, knoflook en rode peper
– Voeg de peterselie en rozemarijn toe en bak even kort mee
– Breng op smaak met 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en bak dit nog even kort mee
– Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen
– Doe het gehaktmengsel in de stuff vorm en doe hier ongeveer 100 gram gehakt in, maak een uitkeping met je handen en vul de burger met het uien mengsel.
– Doe dan flink wat geraspte cheddar kaas eroverheen en druk dicht met nog meer gehakt
– Druk de bodem uit de vorm
– Beleg de hamburger met bacon en hij is klaar om de bbq op te gaan
– Bak de hamburger op de BBQ voor ongeveer 15- 20 minuten en lak de burger op het laatst in met de Brazillian spicy churrasco saus en strooi er nog meer geraspte cheddar overheen
– Rooster je hamburger broodjes even op de bbq en beleg dan met sla, tomaat, en saus naar keuze.
– Leg de burger op het broodje en dan aanvallen!!!!!
Dat zijn nog eens bbq tips. Wel ben ik benieuwd of de vulling echt een toegevoegde waarde is, of is het denk je net zo lekker als ik die ingrediënten er bovenop gooi?