Broodje New York..ja wat moet je je daar nu bij voorstellen???? Er zijn veel Broodjes die een broodje New York heten, vandaag heb ik voor jullie een broodje met een rode-uienmarmelade en rosbief. Het vraagt wel enige voorbereiding, maar dan heb je wel echt een heeeeeeel lekker broodje.
Wat heb je nodig???
-2 eetlepels olijfolie
-700 gram rode uien, in dunne ringen
-1 theelepel zout/1 theelepel peper
-75 gram rietsuiker
-150 ml balsamico azijn
-250 ml rode wijn
-250 gram rosbief
– 3-4 eetlepels Zaanse mayonaise
-stokbrood(vers!!!)
Hoe maak je het klaar???
We beginnen met de rode uienmarmelade, maak deze minimaal een dag van te voren:
-Verhit in een kleine braadpan 2 eetlepels olijfolie.
-Roer de uien erdoor met 1 theelepel zout, 1 theelepel peper en 75 gram rietsuiker.
-Laat de uien op heel laag vuur ongeveer 40-50 minuten karameliseren.
-Schenk als de uien mooi gekarameliseerd zijn 150 ml balsamico azijn en 250 ml rode wijn erbij en breng het geheel aan de kook onder af en toe roeren.
-Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot het geheel de dikte heeft van een marmelade.
-Als het klaar is, doe de rode-uienmarmelade dan in een een pot die je goed kan afsluiten en laat minimaal een dag afkoelen.(hierdoor wordt de smaak echt veel lekkerder)*
*Als je de marmelade goed afsluit, dan is het in de koelkast ongeveer 3 weken houdbaar.
Broodje New York:
-Na een dag kan je de rode-uienmarmelade gebruiken.
-Snijd het stokbrood doormidden en besmeer het met een lekkere flinke laag mayonaise(eet dit dus niet als je aan de lijn bent)
-Beleg daarna het stokbrood met de rosbief en een flinke laag van je zelfgemaakte rode-uienmarmelade.
IK ZEG EET SMAKELIJK!!!!!