Zoals ik pas al heb aangegeven komen er de komende tijd flink wat overheerlijke zoete recepten online. Vandaag heb ik voor jullie een Bananen Brownie, gemaakt met Makers Mark Whisky en een topping van Chocolade met zeezout en karamel. Daarvoor hebben we gebruik gemaakt van een Tony’s reep, de chocolade karamel en zeezout…deze is echt zoooo lekker!!! Als we deze in huis hebben dan is altijd binnen een paar seconden helemaal op. (ik word niet gesponsord om dit te zeggen) Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik normaal een bananen cake niet zo lekker vind, sorry marie louise 🙂  maar door de chocolade erbovenop is hij echt heel goed te doen.
Wat heb je nodig
100 gram roomboter (een kwartiertje uit de koelkast halen voor gebruik)
225 gram bloem
snufje zout
2 tl kaneel
2 tl bakpoeder
2 eieren
2 el honing
2 rijpe bananen
100 gram lichte basterdsuiker
flinke scheut Makers Mark Whisky
100 gram Tony’s zeezout karamel
Hoe maak je het klaar
- Verwarm de oven op 175 graden
- Kneed het bloem met de boter tussen je vingers tot je een kruimelig deeg hebt
- Voeg bij het deeg de basterdsuiker, 2tl kaneel, 2tl bakpoeder en een snufje zout
- Meng dit allemaal goed door elkaar
- Klop de eieren schuimig
- Voeg de honig bij de eieren en klop nog eventjes goed door
- Voeg het ei/honing mengsel bij het bloem mengsel
- Prak de bananen tot moes en voeg dit ook toe bij het bloem mengsel
- Giet een flinke scheut Makers Mark Whisky bij het bloemmengsel
- Roer met een vork alles goed door
- Leg in een brownie vorm een vel bakpapier en giet hier het mengsel in
- Bak de bananen brownie in 30 minuten gaar
- Laat de brownie iets afkoelen
- Verwarm de Chocolade au bain marie en giet over de bananen brownie
- Zet de bananen brownie in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden