Bami met pittig gehakt, recept b4men

Soms heb je van die dagen dat je niet uren in de keuken wilt staan en sta je al met de telefoon in je hand klaar om eten te bestellen. Dit hadden wij menig keer afgelopen weken. Zoals jullie weten is het momenteel bij ons thuis echt gekkenhuis. Ik kan helaas niet veel doen vanwege mijn schouder en daardoor is het dubbel zo druk voor mijn vriendin. Nu houdt zij erg van eten en koken/bakken maar als het zo’n drukte is wil je soms ook niets liever dan s’avonds op de bank ploffen met je benen omhoog en verder helemaal niets! Gelukkig wint bij haar meestal het verstand en hebben we ook nog 2 kids rondlopen die natuurlijk ook gezond moeten eten en zo ging ze 9 van de 10 keer toch maar de keuken in om wat klaar te maken. Hier is al een heel lekker recept uitgekomen die ook op de blog gestaan heeft, penne in romige witte wijnsaus en ook het recept van vandaag is wel aan ons favoriete lijstje toegevoegd. Het is een super makkelijk recept, bevat toch nog de nodige groentes en is snel klaar te maken. Ideaal dus voor een avond als je snel iets lekker wilt klaarmaken.

DSC02626

Wat heb je nodig voor de Bami met pittig gehakt

– mie nestjes

– 350 gram gehakt

– 1 ui, fijngesneden

– 2 flinke tn knoflook, fijngesneden

– 4 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden

– 1 bakje kastanje champignons, grof gesneden

– 1 paprika, in blokjes gesneden

– 1 rode peper, fijngesneden

– bakje taugé

– handje doperwten

– 1 tl trassi

– 2 tl gerookte paprikapoeder

– 1,5 tl kerriepoeder

– peper/zout

– 2 tl sambal badjak extra heet

– 1 geklutst ei

– scheutje ketjap manis

– 1 bouillonblokje

DSC02628 DSC02631 DSC02633

Hoe maak je de Bami met pittig gehakt klaar

  • Kook de mie volgens de verpakking, giet af en spoel met koud water
  • Zet een wok op het vuur met olie en bak de ui, rode peper en knoflook (voeg de knoflook iets later toe)
  • Voeg 2 tl sambal toe en het ontbijtspek en bak tot het spek krokant is mee
  • Voeg dan 1 tl trassi toe en verkruimel het bouillonblokje en bak kort mee
  • Voeg daarna de champignons en paprika toe en bak voor 2-3 minuten
  • Dan voeg je het gehakt toe samen met 2 tl gerookte paprikapoeder, 1,5 tl kerriepoeder en peper/zout
  • Bak tot het gehakt mooi goudbruin is
  • Voeg het handje doperwten toe en bak 3-5 minuten
  • Doe de gekookte bami erbij en verwarm dit goed
  • Zet het vuur heel laag en voeg een klein beetje ketjap manis toe en het geklutste ei en roer dit goed door
  • Serveer met de taugé, pindasaus en kroepoek!

DSC02639 DSC02640 DSC02642 DSC02645 DSC02644

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer