Koken en bakken met bier doe ik wel vaker. Ik heb een onwijs lekker brood recept met bier(idee voor op de site?), maar meestal maak ik een stoofschotel met bier. Dit keer heb ik heel iets anders klaargemaakt en niet eens met echt bier. Old Jamaica Ginger Beer is namelijk geen echt bier, maar een soda. Ik had verwacht dat mijn kids het niet lekker zouden vinden, maar ze hebben nog nooit zo goed gegeten. Dit is dus echt een recept voor het hele gezin. Houdt er wel rekening mee dat je de bami s’morgens al kookt en de kip s’morgens al marineert!
Wat heb je nodig voor de Bami met kip gemarineerd in Old Jamaica Ginger Beer
– 1/2 blikje Old Jamaica Ginger Beer (te koop bij de AH)
– 250 gram mie nestjes
– 2/3 kipfilets
– 2 tn knoflook, fijngesneden
– 2 el ketjap
– 1 el chilisaus
– 1 el ketchup
– 1 tl sesamolie
– 250 gram kastanje champignons, in blokjes gesneden
– 3 lente uitjes, fijngesneden
– 1 rode paprika, fijngesneden
– 1 geklutst ei
Hoe maak je het klaar
* De eerste 5 stappen doe je s’morgens
– Snijd de kipfilet in blokjes
– Giet in een mengkom ongeveer de helft van het blikje Old Jamaica Ginger Beer en doe hierbij 2 el ketjap, 1 el ketchup, 2 tn knoflook(fijngesneden), 1 el chilisaus en 1 tl sesamolie
– Doe de kipfilet blokjes erbij en laat dit minimaal een paar uur marineren
– Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing en giet onder koud stromend water
– Giet een flinke hoeveelheid olijfolie over de mie nestjes.
* nu gaan we het gerecht bereiden
– Verhit in een wok een flinke scheut olie
– Haal de kip uit de marinade en bak de kip mooi goudbruin(de marinade nog niet weggooien)
– Voeg de paprika en de champignons toe en bak op hoogvuur
– Voeg dan de lente uitjes toe en bak kort mee
– Voeg de bami toe en roer alles goed door elkaar
– Voeg naar smaak de marinade toe en bak tot de bami goed warm geworden is
– Zet het vuur nu laag en roer het geklutste ei erdoor
– Serveer met kroepoek en gebakken uitjes.